logo F1online.sk

Hamilton bol ešte pred týždňom skleslý, teraz je späť na koni

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2020

Lewis Hamilton si suverénnym spôsobom vyjazdil prvé víťazstvo v tomto roku. Priznáva, že po mnohých prekážkach, ktoré sa mu do cesty postavili minulý týždeň, bol presne takýto výsledok tým, čo potreboval, aby sa dostal späť do pohody.

Tým, že dnes Hamilton vyhral, sa mu podaril nevídaný kúsok. V rámci všetkých štrnástich sezón vo Formule 1 zvíťazil v aspoň jednej veľkej cene. Hoci s dominantným Mercedesom bolo len otázkou času, kedy túto sériu predĺži, je rád, že sa tak stalo už dnes.

Nakloniť si šťastenu na svoju stranu sa mu podarilo “len s veľkými ťažkosťami”. “Posledný víkend bol z psychologického hľadiska veľmi náročný,” pripustil Lewis Hamilton, ktorý sa vyznal v rozhovore pre Sky Sports. “Ale keď človek chce, všetko sa dá!”

“Minulý víkend bol naozaj ťažký, ale toto bol veľký krok vpred. Dostať trest, v nedeľu ráno byť predvolaný ku komisárom len krátko pred pretekmi, a počas veľkej ceny dostať ďalšiu penalizáciu nie je nikdy jednoduché,” priznal obhajca majstrovského titulu.

Po smutnej nedeli si však Hamilton uvedomil, že sezóna bude ešte dlhá. “S minulosťou už nič nespravíte. Všetko, čo môžete urobiť, je koncentrovať svoju energiu na budúcnosť. O to som sa postaral, dobre som trénoval a stravoval sa, zdravo som spal, s Bonom (pretekovým inžinierom, pozn. red.) a chlapcami som tvrdo pracoval na tom, aby sme pochopili, čo sa minulý víkend pokazilo a ako to treba napraviť.”

“Toto je veľmi zvláštny rok, no je skvelé, že som tu hore a podávam takéto výkony. Tím odviedol fantastickú prácu aj strategicky. Bolo len na mne, aby som to ustál, vyhýbal sa obrubníkom a doviezol víťazstvo domov. Snažil som sa získať najrýchlejšie kolo, ale na 40 kôl starých mediumkách to v porovnaní s ostatnými na nových gumách nešlo,” skonštatoval.

K Hamiltonovmu slabšiemu výkonu z minulého týždňa prispel ešte jeden fakt. Red Bull Ring veľmi neobľubuje, preto považuje za veľkú pomoc, že aspoň jednu veľkú cenu v Spielbergu vyhral.

“Neviem, čím to je, že na istých okruhoch sú niektorí jazdci silnejší ako iní. Toto je jedna z mojich slabších tratí,” priznal Hamilton. Preto ho víťazstvo vyhodilo na koňa: “Vydať zo seba takýto výkon ako dnes, to som šťastím celý bez seba! Zároveň si ale uvedomujem, že nás čaká ešte dlhá cesta.”

Súvisiace články