logo F1online.sk

Norris si na konci pochutnal: Najlepšie preteky môjho života

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2020

Lando Norris si sympatickými výkonmi získava srdcia nielen fanúšikov McLarenu. Potom, čo sa minulý týždeň prvýkrát v kariére postavil na stupne víťazov, sa vo výbornom svetle ukázal aj túto nedeľu. Výkonom, ktorý považuje za jeden z jeho životných, to dotiahol až na piatu priečku.

Mimoriadne atraktívny bol z pohľadu Landa Norrisa záver veľkej ceny, no predtým musel pretrpieť menej záživnú časť pretekov. “Veľmi som si to užil, hlavne tých posledných pár kôl. Prvý stint sa mi nepáčil, pretože sme boli v takom DRS vláčiku, v ktorom sa nič nedalo robiť.”

“Trvalo to naozaj dlho, oveľa dlhšie, než sme čakali, že bude na mäkkej zmesi možné. To nám však perfektne zahralo do karát, priamo sme prezuli na stredne tvrdú zmes. Na nej som mal oveľa lepšiu rýchlosť ako všetci ostatní okolo mňa. Myslím si, že sa ukázal rozdiel medzi jazdou v rozvírenom a v čistom vzduchu,” pokračoval britský pretekár.

Na čerstvejších pneumatikách a na voľnej trati Norris chytil druhý dych. Postupne sa dotiahol až na Strolla s Ricciardom a vďaka Strollovmu ťarbavému pokusu predbehnúť pilota Renaultu bol Norris zaraz nalepený na zadných krídlach svojich súperov.

“Stroll mi vytvoril oveľa lepšiu vzduchovú clonu a ja som z toho vyťažil maximum. Vyčkali sme a využili naše pneumatiky. Dopadlo to perfektne. Mali sme aj trochu šťastia, vlastne aj s Pérezom v poslednej zákrute. Toto boli asi jedny z najlepších pretekov v mojej kariére,” zhodnotil Norris.

A čo hrudník? Už v piatok sme počuli, že tento víkend má s ním isté problémy. Po tejto otázke Norris skonštatoval, že neverí, že by ho to počas pretekov nejako brzdilo. Pomohli mu totižto lieky proti bolesti.

“Trochu som to začal cítiť počas posledných pár kôl,” priznal tretí muž šampionátu, “ale myslím si, že to prehlušil adrenalín. Cítim sa dobre. Teraz mám pár dní na to, aby som sa pripravil na ďalšie preteky. Máme za sebou dobré dva víkendy, čo ma teší.”