logo F1online.sk

Verstappen: Boli sme príliš pomalí

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2020

Po úvodných dvoch podujatiach sezóny máme „zarobené“ na jednotvárnu sezónu, ako v ročníku 2016. Veľká cena Štajerska ukázala, že Mercedes bude asi príliš tvrdý oriešok aj pre Red Bull, ktorý ani na svojom obľúbenom okruhu nedokázal majstrovský tím reálne vyzvať v boji o víťazstvo.

Max Verstappen predviedol na Spielbergu ďalšiu výnimočnú jazdu. Holanďan mal v nedeľu neskutočné tempo, čo dokumentuje aj jeho odstup na tímového kolegu Alexandra Albona.

Red Bull bol dnes objektívne príliš pomalý, aby Mercedes vyzval. Na druhú stranu však Verstappen mal dosť rýchlosti na to, aby McLarenu, Racing Pointu, Renaultu (a zrejme aj Ferrari, ak by došlo do cieľa) naložil takmer kolo. To sa napokon nestalo, keďže sa v tíme rozhodli v závere zastaviť v boxoch a zaútočiť na najrýchlejšie kolo.

„Skúsil som to, ale boli sme príliš pomalí,“ povedal o súboji s Hamiltonom v prvom stinte Martinovi Brundlovi na pódiu. „Urobil som všetko, čo som mohol aj v súboji s Valtterim. Snažil som sa mu to čo najviac sťažiť, ale aj tak ma v ďalšom kole dostal. Aspoň som si užil trochu zábavy, pretože preteky boli nudné. Pódium je fajn, ale stále máme pred sebou veľa práce.“

Podľa názoru holandskej hviezdy zaostáva Red Bull za Mercedesom ako po aerodynamickej, tak motorovej stránke. Na zmazanie straty potrebuje jeho tím poriadne zabrať.

„Tlačil som čo to šlo aby som sa tam udržal, ale nestačilo to. Medzera medzi nami a zvyškom poľa je skutočne ohromná, trochu ma to šokovalo. Skúsil som všetko, no nestačilo to,“ skonštatoval Max.