logo F1online.sk

Binotto: Teraz nie je ten správny čas niekoho obviňovať

EcuwGxFWsAEkWgh
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2020

S aktuálnymi výkonmi Ferrari nemôže byť spokojný nikto. Naštvaný je určite aj Mattia Binotto, ktorý musí ustáť obrovský tlak. Krok smerom k lepším zajtrajšom mal jeho tím spraviť dnes, no tragický víkend Scuderie zavŕšili kolíziou Leclerc s Vettelom. Binotto odmietol na niekoho ukazovať prstom.

Charles Leclerc sa Sebastianovi Vettelovi aj celému tímu ospravedlnil a viackrát priznal, že spravil veľkú hlúposť, keď sa pokúsil zariskovať a predbehnúť hneď niekoľko monopostov v tretej zákrute. To by síce až taký problém nebol, keby prvým na rane bol niekto iný ako jeho tímový kolega.

“Našim jazdcom teraz nemám čo povedať,” uviedol Mattia Binotto v rozhovore pre Sky Sports F1. “Trochu ma bolí, že sme preteky ukončili takýmto spôsobom vlastne po dvoch kolách. Je to najhorší koniec veľmi ťažkého víkendu.”

Odborníci RTL sa ešte počas pretekov zhodli na tom, že jasným vinníkom vypadnutia oboch jazdcov je Charles Leclerc, na čo Sebastian Vettel zareagoval slovami, že “aspoň raz sú na mojej strane aj experti”. Mattia Binotto sa pri hodnotení radšej zdržal.

“Nemyslím si, že teraz je ten správny čas na vyvodzovanie zodpovednosti alebo obviňovanie. Teraz je čas na to, aby sme pracovali zjednotení. Doma máme tých správnych ľudí, aby sme čím skôr dosiahli pokrok,” dodal Binotto.

Súvisiace články