logo F1online.skF1online.sk

Hamiltona nadchlo, akého “bojovného ducha” Wolff ukázal po diskvalifikácii

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 11. 2021

Video Tota Wolffa, ako si po predbiehacom manévri Lewisa Hamiltona na Maxa Verstappena vyhliadol kameramana a do kamery triumfálne zagestikuloval Michaelovi Masimu, obletelo celý svet a pobavilo milióny fanúšikov. Toto gesto však zrejme nemalo zasiahnuť len riaditeľa pretekov či FIA, ale svojím spôsobom malo niečo odkázať aj Mercedesu. Minimálne v prípade Lewisa Hamiltona to zafungovalo a Brita vraj veľmi potešilo.

Totovi Wolffovi sa po diskvalifikácii podarilo udržať morálku tímu, ba cielenými vyjadreniami ju dokonca ešte zvýšiť. Keď k tomu v nedeľu pridal aj niekoľko gest a vyjadrení o tom, ako sa “diplomacia skončila”, Mercedes to vyšvihlo na poriadne vysokého koňa, čo je v takto neskorej fáze sezóny nesmierne dôležité.

Že sa to Totovi Wolffovi podarilo, vo štvrtok potvrdil Lewis Hamilton. “Milujem to, keď vidíme Totovho bojovného ducha, tak ma to teší,” usmieval sa na tlačovej konferencii. “Videl som jeden záber naňho z posledných pretekov a vo vnútri som sa musel smiať, bol taký dobrý.”

“Ak by Totovi na tom záležalo menej a skrátka bol uvoľnený, tak neviem… Tá ohnivosť a vášeň je súčasťou našej organizácie a nášho ekosystému, a šíri sa od neho. On je líder tímu a presne toto chcete od svojho bossa,” vysvetľuje rodák zo Stevenage.

Wolff sa na pozíciu šéfa hodí vďaka viacerým osobnostným kvalitám, pokračuje Hamilton: “Chcete niekoho dravého a priebojného a takého, kto naháňa každú milisekundu a na celej tej ceste ide s vami. Milujem, ako stojí za tým, čo považuje za správne.”

Hamiltonovi tiež pomáha fakt, že on a Wolff sa už prakticky stali priateľmi. “Počas tých posledných rokov sme sa obrovsky zblížili, a budeme v tom pokračovať,” dodal.

Súvisiace články

Diskusia