logo F1online.sk

Ferrari v Brazílii opäť navýšilo náskok na McLaren, po nedeli spokojnejší Leclerc

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 11. 2021

Po všetkých sedemnástich pretekoch sezóny 2020 malo Ferrari na konte 131 bodov, dnes má Scuderia po devätnástich veľkých cenách už viac ako dvojnásobok. Súboj „tímu Maranello“ a „tímu Woking“ sa zdá byť tri preteky pred koncom rozhodnutý. Ferrari dnes získalo na britský celok ďalších sedemnásť bodov k dobru a aktuálne ich náskok činí rovných 31,5 bodu.

Tentokrát to bol Charles Leclerc, ktorému vyšiel štart pretekov lepšie. Carlos Sainz sa odrazil veľmi zle a ešte k tomu kolidoval s Landom Norrisom. Piloti Ferrari následne zviedli do štvrtej zákruty dosť tvrdý súboj a bol to Monačan, ktorý sa dostal dopredu. Červené monoposty tak hneď v prvom kole obsadili piatu a šiestu priečku, ktoré si podržali až do konca.

„Dnes som bol s tempom veľmi spokojný, aj keď to bolo celé o manažovaní rozostupov na jazdcov za nami. Mal som za sebou Carlosa, no za ním bol náš náskok na ostatných celkom zrejmý, čo bolo dobré vidieť,“ povedal po pretekoch Charles Leclerc.

„Som spokojný s tempom, ale hlavne som spokojný s jazdeckým zlepšením na mojej strane v porovnaní so sobotou, keďže včerajšok bol pre mňa náročný. Tvrdo som v noci a ráno pracoval a v týchto pretekoch som už dokázal jazdiť oveľa lepšie,“ dodal Charles.

Ten po Mexiku dosť škrípal zubami a nebol spokojný so sebou ani s pocitom v aute. Pred týždňom stratil na najlepších takmer celé kolo, na Interlagose, ktorý je podobne dlhý, znížilo Ferrari stratu na asi 50 sekúnd, čo je podobný výsledok ako v Austine.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz mal dosť krušný štart. V sobotu mu odpich vyšiel o poznanie lepšie, kým v nedeľu odštartoval slabšie a po pár metroch došlo medzi ním Landom Norrisom ku kontaktu.

„Celé to bolo o štarte. Stratil som pozíciu v prospech tých, s ktorými som dnes bojoval, keďže najlepšia štvorka bola skrátka príliš rýchla. Je to veľmi zvláštne, pretože mám pocit, akoby sa mi štart podaril rovnako ako v sobotu, ale dnes sa mi kolesá pretočili a nechápem prečo. Musíme zanalyzovať, či sa nestalo niečo zvláštne so spojkou alebo pneumatikami, pretože ma to stálo umiestnenie v najlepšej päťke, ktoré som dnes chcel. Skrátka ma zlý štart druhýkrát po sebe stál umiestnenie v najlepšej päťke,“ povedal po pretekoch Sainz.

K incidentu s Landom Norrisom povedal: „Ak mám byť úprimný, musím sa na to pozrieť, pretože by malo byť jasné, kto do koho zatočil. Samozrejme, ďalšia zákruta bola na ľavú ruku a držal som vnútornú stranu, ale neviem. Nemyslím si, že som urobil niečo úmyselné proti nemu. Ak som niečo cítil, tak akoby zatočil príliš skoro a došlo ku kontaktu.“

„Ospravedlňujem sa mu, ak som urobil niečo zlé, ale ak mám byť úprimný, nemyslím si, že som urobil niečo zlé,“ povedal Sainz.

Súvisiace články