logo F1online.sk

Hamilton valcoval súperov: Nemôžete sa vzdať

Lewis Hamilton
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2021

V kvalifikačnom šprinte nás zabával Lewis Hamilton. V priebehu 24 kôl dokázal predbehnúť neuveriteľných pätnásť monopostov, vďaka čomu sa pred nedeľnými pretekmi dostal do takmer najlepšej možnej pozície. Britský pretekár sa v sobotu skrátka odmietal vzdať.

Nechýbalo veľa a Lewis Hamilton mohol zahanbiť ešte aj Sergia Péreza na Red Bulle. Ak by mal šprint o jedno kolo viac, zrejme by si s ním aj poradil. V cieli naňho stratil len jednu jedinú sekundu, po čom sa Mexičan musel i začervenať.

“Nemal som ani poňatia, čo je možné dosiahnuť,” rozhovoril sa po šprinte Lewis Hamilton, ktorý mal prezradiť, na akú pozíciu si v závere trúfal. “Nestavil som si žiaden strop, žiadne maximum.”

“Keď som bol pred štartom na rošte, ešte skôr, ako sme začali zahrievacie kolo, som dovidel niekam na desiate miesto a povedal som si, že to bude môj cieľ, tam sa musím pokúsiť dostať. Zrazu som však z toho ukrajoval oveľa rýchlejšie,” vydýchol si úradujúci majster sveta. Motivácia mu rozhodne nechýbala. “Dnes som ako palivo využil veľa rôznych vecí. Nemôžete sa vzdať, musíte na to tlačiť.”

Hamilton to napokon zvládol statočne, hoci po diskvalifikácii sa určite chvíľu musel dávať dokopy. Doplatil totižto na porušenie technických pravidiel, s ktorým on nemal nič spoločné, nuž a ani jeho tím nemal v úmysle podvádzať.

“Bolo to tvrdé,” pripustil Hamilton, ktorý sa tým však nechcel zožierať. “Kým náš tím pracoval a bavil sa s komisármi, ja som sa s inžiniermi snažil koncentrovať na svoje veci, udržiavať morálku mechanikov na úrovni, sústrediť sa na našu prácu a nemyslieť na to.”

“Len chvíľu pred šprintom som sa dozvedel výsledok a bolo to zničujúce. Nemôžete však dovoliť, aby vás to spomaľovalo. Treba skloniť hlavu a ísť ďalej. Rýchlo som sa reštartoval a svoju myseľ zameral na to, čo som s tým mohol spraviť. Dal som do toho všetko,” doplnil.

Lewis Hamilton si v nedeľu odpyká ešte trest za výmenu spaľovacieho motora. Tým pádom odštartuje z desiateho miesta.