logo F1online.sk

Vettel krúti hlavou: Nečakal som, že tam Charles niečo vyskúša

Zničené auto Sebastiana Vettela
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2020

Mysleli ste si, že štart do sezóny už v podaní Ferrari nemohol byť horší? Ak ste sledovali úvod Veľkej ceny Štajerska, presvedčili ste sa, že piloti Ferrari to zvládli. Obaja vypadli. Sebastian Vettel priznáva, že Leclerca na vnútornej strane zákruty vôbec nečakal.

Nemeckému pretekárovi sa štart vôbec nepodaril a stratil pár miest. Stíhať ho začal jeho tímový kolega a v tretej zákrute sa optimisticky natlačil na vnútrajšok. Došlo ku kontaktu a Leclerc sa ocitol vo vzduchu. Zároveň Vettelov monopost “odľahčil” o zadné krídlo.

“Neviem, čo sa tam stalo,” konštatoval po nehode Sebastian Vettel, ktorý spočiatku netušil, že ho “zrámoval” jeho tímový kolega. Dozvedel sa to až neskôr. “Bojoval som s dvoma autami, do tej zákruty sme už aj tak šli traja vedľa seba.”

“Veľmi na to prekvapilo, lebo som bol na vnútornej strane zákruty a nečakal som, že Charles niečo vyskúša. Nemyslím si, že tam bolo nejaké miesto. Je to veľká škoda, takýmto momentom by sme sa mali vyvarovať. Nemohol som s tým ale nič robiť.”

“Do tretej zákruty som šiel pozvoľna, už aj bez toho som mal plné ruky práce, je to ostrá a úzka zákruta. Pokúšal som sa umiestniť si auto ideálne na nasledujúcu rovinku, no to som si už uvedomil, že mám dosť poškodené auto,” dodal na margo nehody Vettel.

Inžinierom Ferrari musel prebehnúť poriadne studený mráz po chrbte, keď na záberoch zbadali auto Sebastiana Vettela bez zadného krídla. A keď zistili, že Leclercovo auto na tom nie je o nič lepšie, nejeden z nich si musel poriadne zanadávať. Ferrari je totižto v biednej forme a teraz ani nebude vedieť, o aký prínos by sa postarali privezené novinky.

“Áno, to je škoda. Mali sme navyše výhodu v tom, že sme na rovnakej trati, dnes navyše panujú aj veľmi podobné podmienky,” podotkol Sebastian Vettel. “Obávam sa, že teraz žiadne odpovede nezískame. Z auta som mal v piatok oveľa lepší pocit. Je to škoda, chceli sme zajazdiť nejaké kolá s týmito novinkami a zistiť, ako by na tom bolo naše auto.”