logo F1online.sk

Lewis Hamilton nasadil nový motor, v nedeľu dostane trest

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 11. 2021

O čom sa špekulovalo celý týždeň, je po piatkovom prvom tréningu na VC Brazílie realitou. Majstrovské nádeje Lewisa Hamiltona dostali ďalšiu ranu. Mercedes sa rozhodol nasadiť nový spaľovací motor, kvôli čomu úradujúci majster sveta v nedeľu príde o päť priečok.

Napokon sa tak naplnili správy brazílskych médií, ktoré tento scenár predpovedali už vo štvrtok. Hamilton mal pohonnú jednotku vymeniť po úniku vody na Veľkej cene Mexika, hoci táto informácia sa stále nepotvrdila. Mercedes tvrdí, že pohonná jednotka bola v poriadku.

Avšak po množstve problémov, ktoré sa v tejto sezóne objavili v súvislosti so šesťvalcom Mercedesu, zrejme v Brixworthe usúdili, že najlepšie bude neriskovať prípadné vypadnutie v posledných podujatiach sezóny. Brazílske preteky sú na výmenu ideálne, keďže na Interlagose sa určite dá predbiehať.

V najlepšom prípade tak Lewis Hamilton vyštartuje zo šiestej priečky a v nedeľu sa bude snažiť minimalizovať škody, ktoré narobí nasadenie piateho motora, a nedovoliť Maxovi Verstappenovi príliš natiahnuť svoj devätnásťbodový náskok.

Okrem Lewisa Hamiltona sa pre výmenu komponentov rozhodlo aj Ferrari. Charles Leclerc dostal nový výfukový systém, avšak ešte stále v rámci alokácie. Monačan sa trestu vyhne.