logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Neboli sme takí rýchli ako Red Bull, oni urobili viac chýb

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2021

Lewis Hamilton má štyri veľké ceny pred koncom sezóny stratu devätnástich bodov na Maxa Verstappena. Sedemnásobný majster sveta vyhral v tejto sezóne „len“ päťkrát, kým jeho holandský náprotivok už deväťkrát. To znamená, že ak Lewis nezvíťazí vo všetkých štyroch záverečných pretekoch, v prípade rovnosti bodov získa titul Max. Mercedes na to musí v závere sezóny šliapnuť, aj keď má podľa Lewisa slabšie auto.

Kto mal v tejto sezóne výkonnostne navrch, Red Bull alebo Mercedes? Toto sa bude z historického pohľadu hodnotiť veľmi ťažko. V Portimau, Barcelone, Budapešti, Monze, Soči alebo Istanbule to bol Mercedes. Red Bullu naopak patrili okruhy ako Imola, Monako, Red Bull Ring alebo Mexiko.

„Myslím si, že ľudia nedoceňujú, akú dobrú prácu sme v tomto roku urobili vzhľadom na to, aké tempo mal Red Bull od prvého dňa,“ povedal v rozhovore pre Sky Sports Lewis Hamilton. „V predsezónnych testoch sme mali problémy. Prvé preteky sme vyhrali, no potom prišlo zopár podujatí, v ktorých… skrátka si nemyslím, že v nich v Red Bulle dokázali všetko zoptimalizovať a zrejme urobili viac chýb než by im bolo milé.“

„My sme podľa mňa odviedli celkom dobrú prácu, na konci dňa sme však po väčšinu času neboli takí rýchli ako oni,“ dodal Hamilton.

Ten sa pred novinármi britskej televízie tváril spôsobom, akoby mu na jazdeckom titule už ani nezáležalo. Povedal, že kľúčové je „vyhrať aspoň jeden šampionát“.

„Ak mám byť naozaj, naozaj úprimný, tak nemyslím na seba. Práve som si uvedomil, že sme o jeden bod vpredu v Pohári konštruktérov, a to je skutočne tá najdôležitejšia vec. Samozrejme, že chcem vyhrať, viem, že chcem vyhrať aj v jazdeckom šampionáte. Pohár konštruktérov je však veľmi dôležitý z pohľadu vývoja a zdrojov na vývoj pre ľudí pracujúcich v továrni,“ myslí si Hamilton.

„Kľúčové je vyhrať aspoň jeden šampionát. Ak sa nám nepodarí získať jazdecký titul, chcem tímu dopriať ten konštruktérsky. K tomu sa snažím dopracovať, aj keď je to ťažké. Valtteri mal minulý týždeň smolu, keď ho zostrelil McLaren. Pred nami sú však stále štyri preteky a verím, že Red Bull prinútime zostať v strehu,“ dodal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia