logo F1online.sk

Mazepin vysvetľuje video z klubu: Ochrankári ma nevyhadzovali

Nikita Mazepin
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala11. 11. 2021

Krátko po Veľkej cene Mexika sa Nikita Mazepin opäť stal stredobodom pozornosti. Na sociálnych sieťach sa totižto objavilo video, na ktorom bolo vidieť, ako sa háda s ochrankármi miestneho mexického klubu. Mazepin dementoval prvotné informácie, že ho chceli z párty vyhodiť, predmetom výmeny názorov malo byť niečo iné.

Ruský pretekár vysvetlil, že on osobne s ochrankármi nemal problém, dokým sa rozhodli nevpustiť dnu jedného z členov tímu. “Myslím, že z mojej strany to bola úplne jasná situácia,” hovorí Nikita Mazepin. “Určite nikoho nevyhodili. Bol som rozčúlený, pretože jeden z mojich inžinierov odchádza a všetkých z tímu som pozval, avšak jedného člena odmietli vpustiť dnu.”

“Tak som to vyjasnil, trvalo mi to tri alebo štyri minúty. A všetkých pustili dnu, v skutočnosti to bola veľmi dobrá párty. Strávili sme tam pár hodín,” prezradil 22-ročný ruský mladík.

Šéf tímu Günther Steiner prezradil, že sa s Mazepinom musí ešte o incidente z klubu porozprávať. O videu však podľa svojich slov vedel. “Myslím, že to bola skôr nejaká hádka s jedným z ochrankárov, nie bitka. Keď sa my v Južnom Tirolsku pobijeme, tak to vyzerá inak,” zasmial sa šéf Haasu. “Pripadalo mi to skôr ako nejaká slovná hádka o niečom. Nerozprával som sa s ním o tom, pretože som ho ešte nevidel. Ale myslím, že to bolo skôr niečo na štýl, že ho nechceli niekam pustiť a snažil sa povedať si svoje.”

Azda keby Mazepin nemal takú históriu, akú má, tak by sa video tak veľmi nerozšírilo, zamyslel sa Steiner. “Všetko, čo spraví, niekto natočí. Nikita už má nejakú povesť a povedal by som, že sa to až preháňa. Nijako mu to veci neuľahčuje.”

Ďalším kameňom úrazu pri Mazepinovom videu bol fakt, že viacerí ľudia na ňom nemali rúško a stáli veľmi blízko pri sebe. To všetko v čase, keď aj vo Formule 1 platia protokoly proti covidu, ktoré majú zabezpečiť, že sa kolotoč F1 nezasekne kvôli veľkému množstvu pozitívnych ľudí.

Mali niečo také povolené? “Myslím si, že áno. Teraz pri tomto covide je ťažké posúdiť, čo je správne a čo nie. Ale to podľa mňa platí aj za hranicami motoršportu, tak by sme sa o tom aj mali baviť. Každý má na to svoj názor a má na to právo. Myslím si, že od istého bodu by sme sa mali začať pokúsiť žiť normálny život, ak sú ľudia zaočkovaní. A on je zaočkovaný.”