logo F1online.sk

Grosjeana pripravila o kvalifikáciu porucha ERS-u, Magnussen vraj na viac nemal

Kevin Magnussen
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2020

Ďalší mimoriadne náročný víkend v podaní amerického tímu Haas. Romain Grosjean kvôli poruche do kvalifikácie ani nezasiahol a Kevin Magnussen zopakoval minulotýždňové pätnáste miesto. Tím tiež sprevádzajú technické problémy.

Dánsky pilot vynechal prvý tréning, do ktorého ho nepustila pokazená batéria. Kým sa ju mechanikom podarilo vymeniť, tréning skončil. V sobotu postihli problémy aj Romaina Grosjeana. Čerpadlo rekuperačnej jednotky ERS jeho Haasu vypovedalo poslušnosť, kvôli čomu v kvalifikácii nezajazdil ani jedno rýchle kolo.

„Mali sme problém s čerpadlom ERS-u, ktoré nefungovalo. V inštalačnom kole, ktoré som zajazdil, sme nedokázali rekuperovať energiu. Je to škoda, prepásli sme príležitosť,“ sucho skonštatoval Grosjean po kvalifikácii.

Vlajkonosičom Haasu sa tak stal jeho tímový kolega Kevin Magnussen, ktorý dokázal svoj monopost pretlačiť aspoň do druhej časti kvalifikácie. Aj keď to neboli v jeho podaní žiadne fantastické časy, štajerský dážď si podľa vlastných slov náramne užil.

„Bola to zábava a som rád, že nás v týchto podmienkach nechali jazdiť,“ povedal Magnussen. „Sem-tam prišiel nejaký aquaplaning, no nebol to žiadny veľký problém. Pätnáste miesto nie je žiadna fantastická štartovná pozícia, ale podľa mňa sme na viac nemali, takže som celkom spokojný. Zajtra zabojujeme a pokúsime sa dostať do najlepšej desiatky.“

„Bola to veľmi zaujímavá kvalifikácia,“ povedal boss tímu Günther Steiner. „Rozhodnutie riaditeľstva pretekov jazdiť v sobotu bolo veľmi dobré. U Romaina sme mali problém s chladením batérie. Kevin zo seba vydal to najlepšie a dostal nás do Q2. Jeho posledný pokus v druhej časti kvalifikácie nebol najlepší, takže odštartujeme z pätnásteho miesta, čo je pravý obraz toho, ako na tom momentálne sme. Musíme byť realistickí.“