logo F1online.sk

Pérez o Cunodovi: Nemal tam čo robiť

Hugh Bird, Sergio Pérez, Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala7. 11. 2021

Aj Sergia Péreza v kvalifikácii naštval Júki Cunoda. Domáci pretekár verí, že mohol pomýšľať aj na lepšie umiestnenie, keby sa jeho kolega z juniorky za desiatou zákrutou nerozhodol uhýbať rýchlejším monopostom trochu neštandardným spôsobom.

Cunoda si zo svojho pohľadu myslel, že najlepšie spraví, ak trať úplne opustí, aby nevyrušil Maxa Verstappena a Sergia Péreza. Opak bol však pravdou. Sergio Pérez zrazu stratil koncentráciu a tiež vyšiel mimo trať. Max Verstappen na nej síce zostal, no podľa svojich slov sa pripravoval spomaliť, pretože po výjazde monopostov mimo trať obyčajne prichádza žltá vlajka.

“Viete, v tretej časti kvalifikácie tam nemal byť, ale už s tým neviem nič spraviť,” banoval pred novinármi Sergio Pérez. “Myslím, že ak by všetko išlo hladko a keby sa mi Júki nepriplietol do cesty, tak som mohol skončiť vyššie.”

“Júki bol hneď predo mnou, boli sme príliš blízko seba. Cez tie rýchle zákruty to je už beztak dosť ťažké, keď tesne pred vami je iné auto. Žiaľ, stratil som tam. Mohol som byť o dve desatiny rýchlejší, ale zase Mercedes bol príliš rýchly,” uznal štvrtý muž kvalifikácie.

Ak chcel Sergio Pérez skončiť pred aspoň jedným Mercedesom, potreboval by nájsť viac ako dve desatinky. Tie by stačili akurát na Maxa Verstappena, no nezabudnime, že aj on sa v poslednom kole zlepšoval.

“Myslím si, že sme podali podpriemerný výkon. Auto už na tom nebolo tak ako v treťom tréningu, asi sme spravili krok vzad. Je to škoda, ale pred nami sú dlhé preteky a môže sa stať čokoľvek,” pokračoval Pérez, ktorý sa pokúsi napodobniť jazdu Lewisa Hamiltona z roku 2019, keď zvíťazil zo štvrtého miesta.

Z čistejšej strany štartového roštu by to mal však jednoduchšie. “To tretie miesto bolo možné získať, ale keď sa v tých rýchlych zákrutách zjavil Júki, keď prídete o prítlak, tak vyletíte. Bol som v dobrom kole, no toto ma pravdepodobne stálo priveľa času. Mercedes bol v Q3 veľmi silný a my sme nepodali uspokojivý výkon.”