logo F1online.sk

„Nadrogovaného“ Norrisa čaká zajtra veľká výzva: Sú to naozaj veľké bolesti

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 7. 2020

Tretí muž úvodného podujatia sezóny Lando Norris od začiatku víkendu zápasí so záhadnou bolesťou chrbta a hrude, ktorej pôvod doteraz nebol odhalený. Britský mladík so svojim fyzioterapeutom intenzívne pracuje na zmiernení ťažkostí, no problémy pretrvávajú. Pred dnešnou kvalifikáciou dostal aj lieky proti bolesti.

Piatkový program absolvoval Lando len v obmedzenom režime. Určite mu padlo vhod aj zrušenie tretieho tréningu. Ani dnes sa mu však problémov nepodarilo zbaviť. Otázne je, ako sa mladý Brit popasuje s pretekovou záťažou. Zajtra ho čaká mimoriadne náročné popoludnie.

„Nie je to ani tak chrbát. Je to niekde viac vo vnútri, akonáhle zabrzdím alebo zatáčam a pôsobí na moje telo preťaženie, spôsobuje mi to naozaj veľké bolesti,“ opísal svoj zdravotný stav televízii Sky Norris. „Snažili sme sa zistiť, čo to vlastne je. Dnes to bolo oveľa lepšie, jednak som bol trochu nadrogovaný a jednak sme dnes mali mokro. Zajtra to však bude väčšia výzva.“

Napriek všetkým okolnostiam sa Norris dnes dokázal kvalifikovať na vynikajúcom šiestom mieste. Výhodnú pozíciu v treťom rade však nedostane, nakoľko sa v piatok prehrešil proti pravidlám, keď ignoroval žlté vlajky, kvôli čomu mu komisári naparili trest straty troch miest na štarte.

Mladý Brit však s kvalifikáciou nie je spokojný. Vo svojom najrýchlejšom pokuse urobil veľkú chybu, ktorá ho podľa jeho vlastných slov stála štyri alebo päť desatín. Na druhého Maxa Verstappena pritom stratil len niečo vyše štyroch desatín. Na jeho strane garáže tak po dnešku nevládne spokojnosť.

„Na mojej strane garáže nie je nálada taká dobrá,“ povedal Norris. „Niekedy neviete, prečo ste tak vzadu a to vám ide na nervy. Inokedy však viete, že ste mali byť lepší.“

„V mojom poslednom a najlepšom kole, kedy boli podmienky možno najhoršie som dostal vo ôsmej zákrute pretáčavý šmyk a stratil tak štyri alebo päť desatín. Takže viem, že som mohol odviesť oveľa lepšiu prácu, a to ma frustruje.“

„Určite sme radi za šieste miesto, veď je to jeden z mojich najlepších výsledkov, ale kvôli penalizácii prídem o tri miesta. Bolo by lepšie byť niekde tam, kde je Carlos, potom by som spadol na miesto, na ktorom som teraz,“ uzavrel Norris.