logo F1online.sk

Hamiltona mrzia vysielačky niektorých jazdcov: Sledujú nás aj deti

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 11. 2021

Potlačiť emócie vo vypätých situáciách nie je jednoduché. Niektorí piloti sa nezdržia a vo vysielačke si občas aj od srdca zanadávajú. Podľa Lewisa Hamiltona to treba zmeniť a začať si uvedomovať, aký to dáva príklad mladšej generácii, ktorá sleduje veľké ceny.

Po ukážku nemusíme chodiť ďaleko, stačí sa v čase vrátiť o dva týždne dozadu. V druhom austinskom tréningu sa na cieľovej rovinke dostali na rovnakú úroveň Lewis Hamilton aj Max Verstappen, ktorého naštvalo, že jeho súper nechce zvoľniť a snaží sa ho predbehnúť do prvej zákruty. Verstappen mu teda ukázal prostredník a vo vysielačke ho označil za “hlúpeho idiota”.

Podľa Lewisa Hamiltona by mali piloti v takýchto momentoch pamätať na to, že ich počuje celý svet. “Pozrite, ja som tu už veľmi dlho. On nie je prvý pilot, s ktorým som zažil poriadne ródeo, no myslím si, že stredobodom všetkého by mal byť rešpekt.”

“Keď počujem, čo vychádza z úst niektorých pilotov, myslím na malé deti. Tie deti nás sledujú,” apeluje sedemnásobný majster sveta. “A pozerajú sa na nás, hľadajú inšpiráciu a usmernenie. Vyslovilo sa toho dosť, čo rozhodne nie je dobré pre malé deti, ktoré nás sledujú.”

Hamilton následne priznal, že aj on má niekedy nutkanie súpera počastovať takým či onakým vulgarizmom, no vždy si radšej zahryzne do jazyka. “Ja sa snažím zostať pozitívne naladený, pokojný, a prejaviť rešpekt jazdcom bez ohľadu na to, kto to je.”

“Ak sa mi v hlave objaví nadávka, ktorá vypovedá o tom, čo si o niekom myslím, tak ju nešírim. Ale pre mňa je to celkom ľahké. Zasmejem sa z toho a idem ďalej,” prezradil na záver.

Súvisiace články