logo F1online.sk

Verstappen nezvoľní, náskok v šampionáte na tom nič nezmení

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala5. 11. 2021

Ak uvidíme ďalší súboj koleso na koleso medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom, bude sa niesť v podobne nekompromisnom duchu ako doteraz. Max Verstappen totižto nechce na svojom štýle nič meniť ani napriek tomu, že už má v šampionáte náskok.

Dvanásť bodov síce nie je veľa, ale v takejto neskorej fáze šampionátu ani málo. Bude to mať na Maxa Verstappena nejaký vplyv? “Ani nie, zvolím rovnaký prístup ako po celý rok. Vždy sa snažím získať čo najviac bodov, vždy to robím rovnako ako Lewis a všetci ostatní,” odvetil pred mexickým víkendom. “Samozrejme, že sa vždy snažíte aj o to, aby to bolo čisté.”

Lewis Hamilton dostal vo štvrtok otázku na tému, na ktorú už v úvode týždňa narážal Toto Wolff. Šéf Mercedesu vyhlásil, že v posledných pretekoch sezóny môžeme vidieť zopakovanie scenára medzi Sennom a Prostom či záver sezón 1994 a 1997 v podaní Michaela Schumachera.

“Ja príliš nerozmýšľam nad súbojmi dvoch jazdcov z histórie. To, čo spravili, je už minulosť,” mávol rukou Verstappen. “Ja sa snažím koncentrovať na to, čo ja musím spraviť na trati a ako sa pokúsiť to spraviť čo najlepšie. Koniec-koncov len tak vyhráte šampionát, že sa budete snažiť zbierať čo najviac bodov a budete porážať svojho súpera.”

Tých bodov má Verstappen zatiaľ viac, nuž vstúpiť do záveru sezóny s pokojom nemá žiadny problém. Podľa vlastných slov aj vďaka tomu, že spôsob, ako zaručene vyhrať titul, sa od zrodu Formuly 1 nezmenil.

“Ja mám rád to, čo robím. Pomáha mi to zmierniť ten tlak. Nie som prvýkrát v boji o titul. Áno, vo Formule 1 to je prvýkrát, ale nie je to prvýkrát v mojom živote. Napokon sa však nič nemení, pretože potrebujete vyhrať,” podotkol držiteľ celej série rekordov s prívlastkom najmladší. “To som robil v minulosti a o to isté sa pokúsim tu a teraz. Ak budem mať auto na to, aby vyhralo, vyhrám. Keď toho auto nebude schopné, tak nevyhrám.”

V súvislosti s tým, aký je Verstappen pred VC Mexika uvoľnený, rozpovedal aj vtipný zážitok zo stredy. Namiesto toho, aby médiá obletovali jeho a Sergio Pérez mal voľno, si v Mexiku pozície otočili. “Nie je to také zlé. V skutočnosti to bolo celkom zábavné, pretože v stredu mal Checo na programe demonštračné jazdy. Ja som bol v mojom župane a z izby som sledoval, ako v aute robí hodiny.”