logo F1online.sk

Bottas očakáva, že Mercedes na tom bude lepšie aj vo vyššie položených oblastiach

Valtteri Bottas
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko4. 11. 2021

Nadchádzajúce preteky v Mexiku, kde práve Red Bull zaznamenával pomerne dobré výsledky, tentokrát nemusia predstavovať až takú nevýhodu pre Mercedes. Ako hovorí Valtteri Bottas, práve Mercedes teraz lepšie zvláda podujatia vo vyššie položených oblastiach.

„Vieme, že pokiaľ ide o Mexiko, zvyčajne to bola pre nás slabosť. A mám pocit, že veľká časť (z toho) bola v posledných rokoch práve z pohonnej jednotky a vysokej nadmorskej výšky,“ priznal Valtteri Bottas.

Nadmorská výška mexickej trate (Autódromo Hermanos Rodríguez) činí 2 240 metrov nad morom. Fínsky pretekár však aj napriek tomu prináša pozitívne prognózy.

„Myslím si však, že odvtedy sme dokázali veľa vecí optimalizovať, takže očakávam, že na tom budeme lepšie ako v posledných rokoch,“ pokračoval 32-ročný Fín.

Mexiko ale nie je jediným podujatím s polohou vo vysokej nadmorskej výške. Už o týždeň neskôr sa presunieme do Brazílie, ktorá je v tomto pomyselnom rebríčku hneď na druhom mieste.

„Na papieri si stále myslíme, že sú to veľmi silné miesta pre Red Bull. Naozaj sme sa pokúsili zoskupiť všetky poznatky, ktoré sme získali z predchádzajúcich rokov, a pripravili sme sa na to najlepšie, ako to šlo,“ povedal Valtteri Bottas. „Nebudú to teda ľahké víkendy, ale v tomto športe to nikdy nie je ľahké.“

Súvisiace články