logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Ľudia niekedy berú Formulu 1 príliš vážne

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 11. 2021

Max Verstappen niekedy pôsobí dojmom, akoby sa inšpiroval piesňou Superuvoľnený od skupiny Elán. Holandský pretekár má prvýkrát v kariére reálnu šancu vybojovať titul majstra sveta, no vyzerá (alebo sa aspoň tvári), akoby v danej situácii tlak na jeho pleciach skôr ubúdal než pribúdal.

Z rečí o tom, kto je pod väčším tlakom sa mu už musí točiť hlava. Max sa preto zo všetkých síl snaží zostať bokom. Dokonca prehlásil, že čím lepšie auto jazdec má, tým väčšieho tlaku ho dokáže zbaviť.

„Mám rád svoju prácu vo Formule 1 a vždy sa snažím robiť veci najlepšie ako viem. Okrem toho však necítim žiadny dodatočný tlak,“ povedal Verstappen pre New York Times. „Povedal by som, že ak máte dobré auto, dokáže vás väčšieho tlaku zbaviť.“

„Znamená to, že idete do každého víkendu s vedomím, že môžete dosiahnuť dobrý výsledok. Toto ma naozaj upokojuje,“ dodal Max.

Takýmto uvoľneným postojom sa holandský pretekár prezentuje už od začiatku sezóny. Podľa mnohých ani nie je možné, aby bol niekto počas boja o svoj prvý titul takto uvoľnený. „Ľudia niekedy berú Formulu 1 príliš vážne, akoby bola otázkou života a smrti. Myslia si: ‚Ak sa nedostanem do F1, môj život končí‘, alebo niečo podobné,“ hovorí Verstappen.

„Toto však nikdy nebol môj prípad a ani nikdy nebude. Som veľmi šťastný, že som vo Formule 1, ale aj keby som nebol, stále by som robil niečo súvisiace s pretekaním, niečo čo ma baví,“ povedal.

Súvisiace články

Diskusia