logo F1online.skF1online.sk

Sainz o vzťahu s Leclercom: Nič lepšie som si nemohol priať

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2021

V roku 2020 sa vo Ferrari rozhodli pre zmenu. Rozlúčili sa s dlhoročnou oporou tímu Sebastianom Vettelom a zvolili mladícku dravosť. Ostrieľaného štvornásobného šampióna nahradil Carlos Sainz, ktorý na svoje prvé víťazstvo v F1 ešte len čaká. Po sedemnástich pretekoch novej sezóny sa to pre Scuderiu vôbec nezdá ako zlý krok.

Carlos do tímu skvelo zapadol. S novým tímovým kolegom Charlesom Leclercom sa rýchlo spriatelil a so svojim autom si „potykal“ snáď ešte rýchlejšie. Aktuálne sú obaja v celkovom hodnotení blízko seba a Scuderia z ich kooperácie môže ťažiť. Sainz a Leclerc si vzájomnú spoluprácu taktiež vychutnávajú.

„Náš vzťah je skvelý, nič lepšie som si ani nemohol priať,“ povedal Sainz v rozhovore pre pánsky magazín Esquire. „Trávime spolu veľa času. Je dôležité, aby sme spolu vychádzali aj po osobnej stránke, čo je presne náš prípad.“

„Veľa vecí robíme spolu: hrávame šachy, padel, golf,…“

Veľa sa hovorilo aj o jeho prestupe do Ferrari. Zmluvu podpísal ešte pred štartom sezóny 2020, v ktorej sa Scuderia nepredstavila v dobrej forme. Bola to najhoršia sezóna tohto tímu za štyridsať rokov. V tomto roku sa však Ferrari predsa len zdvihlo a bojuje o tretie miesto Pohára konštruktérov. Sainz teda svoj prestup nemusí príliš ľutovať.

„Jazdiť vo Ferrari je pre mňa splnený sen. V mojej kariére to bol veľmi dôležitý krok, povedal by som, že až fundamentálny. Byť jazdcom Ferrari sa skôr či neskôr stane snom každého pretekára. Ja som to dokázal vo veku 26 rokov a od toho momentu sa môj život zmenil. Chcem tomuto tímu odovzdať to najlepšie a pomôcť mu vrátiť sa na vrchol,“ povedal Sainz.

Napriek stále dosť mladému veku toho už Carlos vo Formule 1 stihol viac ako dosť. Ferrari je jeho štvrtý tím, odjazdil vyše 130 veľkých cien a vybojoval takmer 500 majstrovských bodov. Je však niečo, čo by pri spätnom pohľade urobil inak?

„Ako u každého by mojou prvou odpoveďou malo byť, že by som rád neurobil chyby. Je však pravdou, že tie boli súčasťou cesty, ktorá ma priviedla tam, kde som teraz. Podľa mňa to je neskutočný úspech a som za to veľmi šťastný. Takže možno je lepšie nič nemeniť,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia