logo F1online.sk

Steiner je optimista. Verí v návrat do stredu poľa

Günther Steiner
© Haas
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko1. 11. 2021

Americký tím Haas sa v aktuálnej sezóne pohybuje na konci štartového poľa. Usilovne však pracuje na svojom novom monoposte, pre rok 2022. Dobrou správou je aj optimizmus šéfa tímu, Günthera Steinera, ktorý verí v návrat do stredu poľa.

„Vývoj auta pre rok 2022 ide dobre, robíme pokroky pri každej jazde v aerodynamickom tuneli,“ povedal Günther Steiner.

„Je to pre mňa trochu ako v roku 2015 alebo 2016, ale povedať, akí sme dobrí, to netuším, pretože neviem, akých dobrých je ostatných deväť tímov. Ale ako tím teraz opäť pracujeme podobne ako v rokoch 2015, 2016 a 2017, spolu s technickým tímom v Taliansku a som mierne optimistický, ohľadom toho, že na budúci rok budeme opäť v strede poľa,“ porovnal šéf tímu Haas prípravu na sezónu 2022, so začiatkami tímu v šampionáte Formuly 1.

Od Veľkej ceny Rakúska 2020 získal Haas v pretekoch len tri body, pričom aktuálna zostava dvojice nováčikov – Nikita Mazepin a Mick Schumacher nezískala ani jeden bod. Napriek tomu, tím Haas nadviazal bližšiu spoluprácu s Ferrari. Napríklad Simone Resta prevzal úlohu technického riaditeľa tímu Haas a tím získal aj možnosť využívať technické centrum v Maranelle.

„Vždy to všetko môžete ešte zlepšiť, vždy“ odpovedal Steiner na otázku, čo by sa ešte dalo v Haase zlepšiť v rámci prípravy na rok 2022. „Vždy môžete byť lepší, ale myslím si, že ostatné aspekty tímu sú v dobrej kondícii. Pretekársky tím je v dobrej forme a veľké zmeny tam nenastanú.“

„Myslím si, že budeme pripravení,“ dodal 56-ročný Talian. „Stále je tu veľa ľudí z roku 2018, keď sme skončili piaty v šampionáte, takže títo ľudia sú stále dobrí a nezabudli, ako sa to robí. Spolieham sa na týchto ľudí a som si istý, že sa im to podarí znova, že budeme mať dobré výsledky – možno nie piate (miesto), ale môžeme byť aspoň späť v strede poľa ako v sezónach 2016 a 2017.“