logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Z Leclerca rastie skvelý vodca

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2021

V tomto roku sledujeme duel Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena, no už čoskoro by sa mal k týmto kohútom pridať ďalší. Charles Leclerc sa s tímom chce už v budúcej sezóne vrátiť do bojov o víťazstvá a možno i titul. Lewis Hamilton mu predpovedá svetlú budúcnosť.

Monacký pretekár čochvíľa ukončí len svoju štvrtú sezónu vo Formule 1, no na trati pôsobí dojmom skúsenejšieho jazdca. Katalyzátorom jeho rozvoja mohol byť fakt, že ho Ferrari tak rýchlo hodilo do hlbokej vody, veď už po jednej sezóne v Alfe Romeo prestúpil do Scuderie, kde si dvakrát poradil so štvornásobným majstrom sveta Sebastianom Vettelom. A veľa sa naučil v roku 2020, ktorý bol pre Ferrari pohromou, akú nezažilo od roku 1980.

Lewis Hamilton verí, že Leclerc môže v Maranelle zohrať kľúčovú úlohu. “Koľko mi zaplatíš, aby som povedal tie veci?” žartovne sa spýtal Leclerca na tlačovke v Austine, no pokračoval už serióznejšie: “Je úžasné sledovať Charlesov rozvoj. Rastie z neho vodca vo fenomenálnom tíme.”

“Samozrejme, majú za sebou ťažké obdobie, no čoraz viac sa zlepšujú. Sú rýchlejší, razia si cestu štartovým poľom a začínajú tlačiť na tých, ktorí sú pred nimi,” hodnotí sedemnásobný šampión a vracia sa k Leclercovi: “Stále je veľmi mladý. Ide si svojou cestou, aj naďalej bude rásť a silnieť.”

V blízkej budúcnosti sa tak môžeme dočkať aj ďalšieho súboja o titul, v ktorom sa predstaví Ferrari. Taliani by to určite chceli stihnúť ešte predtým, ako sa Hamilton rozhodne ukončiť kariéru. A aj sám Hamilton hovorí, že sa na prípadnú bitku s Charlesom Leclercom teší.

“Už takto skoro ukazuje, aký má potenciál. Môže ísť len hore,” nešetrí slovami chvály Lewis Hamilton. “A má skvelý tím, v ktorom môže rásť. Do budúcna sa teším na viac tesných pretekov.”

Súvisiace články

Diskusia