logo F1online.sk

Čierny deň Ferrari sa neskončil, Leclercovi hrozia dva tresty

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2020

Od Ferrari aj Charlesa Leclerca sa počas upršanej soboty v Spielbergu čakalo viac. Monačanovi však vôbec nesadla kombinácia podmienok a jeho monopostu, kvôli čomu musel po druhej časti kvalifikácie z auta vystúpiť. Tým sa však hrozná sobota Scuderie nekončí. Leclercovi hrozia hneď dva tresty za dva rôzne priestupky.

Komisári si Leclerca predvolávajú najskôr kvôli tomu, že mal počas Q2 v poslednom sektore zablokovať Daniila Kvjata. Druhého previnenia sa mal dopustiť ešte počas prvej časti kvalifikácie, ktorá bola prerušená v konečnom dôsledku kvôli nehode Antonia Giovinazziho. Potom, čo na trati zaviali červené vlajky, údajne okamžite nezamieril do boxov tak, ako mu pravidlá prikazujú — prekročil bielu čiaru na vjazde do boxov. Za rovnakú vec je vyšetrovaný aj Kimi Räikkönen.

Odhliadnuc od možných trestov, o ktorých sa viac dozvieme po 18:00, kedy je naplánované vypočutie Charlesa Leclerca, môže Leclerc hromžiť na rýchlosť svojho monopostu. Tomu veľmi nepomohlo ani urýchlené privezenie noviniek z továrne. Aspoň nie po stránke konkurencieschopnosti.

Podľa Leclerca bolo Ferrari “proste príliš pomalé”. “Žiaľ, začalo pršať hneď potom, čo sme nasadili druhú zmes pneumatík do dažďa,” vysvetlil stratu v Q2 pre Sky Sports F1. To však nechce použiť ako výhovorku: “V každom prípade si myslím, že naším hlavným problémom dnes bol fakt, že sme neboli dostatočne rýchli.”

“Nedalo sa s tým nič viac spraviť. Zaostávali sme o 1,8 sekundy,” podotkol Leclerc. “Nech sa na to pozrieme akokoľvek, momentálne sme proste príliš pomalí. Musíme na tom popracovať.”

Ako dopadne vypočutie Charlesa Leclerca a či dostane nejaký trest, budeme počas večera sledovať a o všetkom vám dáme vedieť.