logo F1online.sk

Bottas: Red Bull bol rýchlejší než sme očakávali

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 10. 2021

Kvalifikácia na Veľkú cenu USA priniesla veľmi zaujímavý a možno aj trochu prekvapivý priebeh. Okruh v Austine mal papierovo predsa len o trošku viac vyhovovať Mercedesu, čo obhajcovia titulu v úvode víkendu aj potvrdzovali. Ukázalo sa však, že na všetky tieto papierové predpoklady sa v tomto roku nedá vôbec spoliehať. Red Bull mal totiž v sobotu v Austine navrch, čo nečakali ani v Mercedese.

Prvá, druhá a vlastne i tretia časť kvalifikácie sa odohrávali pod taktovkou Red Bullu. Lewis Hamilton dokázal v úplnom závere vytiahnuť skvelé kolo, ktoré ho nakrátko dostalo na pole position. Posledné slovo však mal Max Verstappen. Výkonnosť oboch tímov dokumentujú aj časy tímových dvojok. Sergio Pérez bol v sobotu naozaj o dosť rýchlejší než Valtteri Bottas.

„Určite to nie je výsledok, ktorý som dnes chcel. Prvý pokus v Q3 bol celkom dobrý, aj keď tretí sektor nebol nijak skvelý kvôli nedotáčavosti a párkrát som prebrzdil,“ povedal po kvalifikácii Valtteri Bottas.

„V druhom pokuse som sa snažil o hladké a čisté kolo, ale dostavilo sa ešte viac nedotáčavosti a ešte viac som prebrzďoval. Stratil som teda príliš veľa času. Myslím, že Red Bull mal dnes lepšie tempo, možno ešte lepšie než sme očakávali.“

„Je to možno trochu prekvapujúce, ale oni sú silní a majú dobré auto na každej trati. Vyzerá to tak, že v porovnaní s piatkom urobili krok vpred,“ dodal Bottas.

Ten v Austine nasadil už šiesty spaľovací motor v tejto sezóne. Našťastie preňho sú pravidlá pri opakovaných výmenách komponentov trochu benevolentnejšie. Miesto desiatich miest tak príde „len“ o päť. Spadne teda na deviate miesto medzi pilotov tímu AlphaTauri.

Súvisiace články