logo F1online.skF1online.sk

Verstappen o Neweyho absencii: Nebolo to ideálne

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala21. 10. 2021

Nehoda na bicykli odstavila formulové povinnosti Adriana Neweyho na druhú koľaj, no po mesiacoch núteného odpočinku je späť. V padoku ho víta celý tím vrátane Maxa Verstappena, ktorý dúfa, že sa i s jeho pomocou podarí Red Bullu zlepšiť.

Adriana Neweyho sme po nehode videli prvýkrát v Turecku, kde nedohliadal len na veľkú cenu, ale v Istanbule zostal aj na utorňajšie filmovacie jazdy Alexa Albona v monoposte RB16B. Neskôr v Milton Keynes zorganizoval stretnutie, na ktorom sa mali preberať problémy Red Bullu týkajúce sa nastavovania auta.

“Samozrejme, že to, čo sa stalo, nebolo ideálne,” okomentoval mesiace bez Neweyho Max Verstappen. “Ale je to o úsilí celého tímu. Samozrejme, Adrian je tu lídrom a vždy je fajn, keď sa vráti na trať. Môžete si s ním vymeniť veľa nápadov.”

“Rád som ho videl späť v Turecku. Teraz sa tešíme na zvyšok sezóny, sme zvedaví, čo môžeme spraviť ako tím, aby sme sa pokúsili nájsť o čosi viac výkonu,” pokračoval Holanďan uvedomujúc si, že s formou spred dvoch týždňov Red Bull dieru do sveta nespraví.

Červení býci mali jedno šťastie, že Lewis Hamilton vymenil pohonnú jednotku, kvôli čomu štartoval až jedenásty, a počas pretekov spolu s tímom spravili chybu, keď nezamierili do boxov spolu s ostatnými a vytrápili sa na intermediálkach.

Verstappen sa vďaka tomu dostal na čelo šampionátu, čo ho potešilo, no hľadí aj na druhú stranu mince. “Bolo to v poriadku, ale stále nás čaká nejaká práca. Chceme byť rýchlejší. V Turecku sme dosiahli dobrý tímový výsledok, no celkový výkon nebol zrovna ohromujúci. Tu to skúsime zas a uvidíme, akí budeme rýchli.”

Výkonnostné zisky Mercedesu z posledných týždňov komentovať nechcel. Vraj mu “nerobia starosti”, pretože zo svojej pozície s tým podľa vlastných slov nemôže nič spraviť. “My sa skrátka musíme koncentrovať sami na seba. V pár veciach vieme byť lepší. V Turecku sme sa toho aj veľa naučili a pokúsili sme sa zlepšiť s balíkom, ktorý máme k dispozícii. Skúsime nájsť viac výkonu.”

Súvisiace články

Diskusia