logo F1online.sk

Hamilton: Dôležité bude vyhrať všetky preteky

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala21. 10. 2021

Existuje len jedna cesta, ktorá zaručene vedie k zisku majstrovského titulu, a síce vyhrať všetko, čo sa bude dať, alebo aspoň pri každej príležitosti nazbierať viac bodov ako súper. To je cieľom Lewisa Hamiltona pred zvyšnými šiestimi pretekmi tohto ročníka, ktoré budú podľa neho veľmi ťažké.

Ak Lewis Hamilton získa v ostatných šiestich pretekoch a v šprinte vždy aspoň o jeden bod viac ako Max Verstappen, stane sa osemnásobným majstrom sveta. Začať môže už tento víkend v Austine, ktorý by mal Mercedesu vyhovovať. Avšak, nasledovať budú preteky v Mexiku a Brazílii, kde to bude mať náročnejšie.

“Je dôležité vyhrať každé preteky, nejako maximalizovať naše bodové zápisy,” rozhovoril sa Lewis Hamilton na tlačovej konferencii. “To bude naším cieľom v nasledujúcich šiestich pretekoch. Bude to nesmierne náročné a v niektorých momentoch sa nám ich azda podarí prekonať.”

“Nerád by som predpokladal, že v Mexiku nebudeme silní, ale oni sú tam zvyčajne veľmi dobrí. V týchto šiestich veľkých cenách sa toho môže udiať veľa. Myslím si, že budeme musieť ísť pekne preteky po pretekoch a dať do toho všetko,” zamyslel sa obhajca titulu.

Určite nepoľaví ani Max Verstappen, čo môže viesť k situácii, ktorú sme tento rok sledovali už dvakrát. Vzájomné kolízie ašpirantov na titul, ktoré sa skončili vypadnutím, sme videli v Silverstone i Monze a nie je vylúčené, že sa ešte nejaká objaví. Dosť naštrbený vzťah medzi Hamiltonom a Verstappenom by mohol dostať ďalší kopanec, hoci Hamilton tvrdí, že vzájomné kolízie či výčitky, ktoré po nich nasledovali, ich vzťah nijako nezmenili.

“Nemám k tomu veľmi čo povedať, po stránke komunikácie sme obmedzení. Niektorí piloti sa spolu stretávajú viac ako iní. Nepovedal by som, že by som sa tu s niekým intenzívne stretával. Rovnako ako vlani, keď sa vidíme na trati, sa pozdravíme. To isté robíme tento rok. Z môjho pohľadu sa nič nezmenilo,” okomentoval vzťah s Verstappenom Hamilton.

Súvisiace články