logo F1online.sk

Wolff upozorňuje, že rozhodnúť môže jedno vypadnutie

Nehoda Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona z VC Talianska 2021
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király20. 10. 2021

Toto Wolff pripomína, že v tohtoročnom majstrovskom boji sa o veľký rozdiel môže postarať akékoľvek vypadnutie jedného z ašpirantov na titul. Max Verstappen a Lewis Hamilton zbierajú jedno pódium za druhým, takže vždy dobre bodujú. Ak by však niektorý z nich vypadol, mohla by to byť pre jeho majstrovské šance pohroma.

Šéf Mercedesu Toto Wolff sa svojimi aktuálnymi vyjadreniami vrátil k Veľkej cene Turecka, na ktorej skončil Lewis Hamilton len piaty. V závere váhal s prezutím na intermediálky a prišiel o cenné pozície. Ak by prezul skôr, mohol skončiť aj tretí. Ak by neprezul vôbec, padol by na siedmu alebo ôsmu priečku.

„Celú sezónu je to ako na vážkach,“ povedal Toto Wolff. „Ak robíme chyby, tak ich robíme spolu. Ak vyhrávame, tak vyhrávame spolu. V minulosti sme tých premrhaných príležitostí videli omnoho viac. Tentoraz išlo o veľmi ťažké rozhodnutie – rozhodli sme sa pre jednu vec, ale nevyšlo to.“

„V konečnom dôsledku je to tak, že na Red Bull sme kvôli úvodnému trestu (Hamilton štartoval kvôli výmene motora jedenásty, pozn. red.) v Turecku stratili osem bodov. Red Bull na nás v Rusku stratil sedem bodov a bol s tým spokojný. Až do konca to bude veľmi vyrovnané. Ak niektorý z jazdcov vypadne a preteky nedokončí, postará sa to o veľký rozdiel,“ pripomenul Wolff s dodatkom, že v takomto prípade už rozdiel medzi jazdcami nebude len na úrovni niekoľkých drobných bodov.

Hamilton má na svojom konte len jedno tohtoročné vypadnutie, ktoré sa zrodilo po kolízii s Maxom Verstappenom na VC Talianska. Verstappen má okrem tohto vypadnutia ešte to silverstonské a navyše vypadol aj v Baku, kde mu tesne pred koncom buchla pneumatika. Aj tak je však vo vedení.

Max Verstappen má šesť podujatí pred koncom sezóny 262,5 bodu a Lewis Hamilton presne o šesť menej. Čakajú nás ešte veľké ceny v USA, Mexiku, Brazílii, Katare, Saudskej Arábii a v Abú Zabí.

Súvisiace články