logo F1online.sk

Webber: Red Bull musí zabrať. V súboji s Mercedesom

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 10. 2021

Bývalý pilot Formuly 1, komentátor a športový analytik Mark Webber si myslí, že Red Bull je teraz na ťahu a musí v súboji s Mercedesom skutočne zabrať na plné obrátky.

Mark Webber sa obáva, že Red Bull by mohol mať problém poskytnúť Maxovi Verstappenovi dostatočne silné auto na to, aby si udržal vedúcu pozíciu v rebríčku o titul šampióna.

„Myslím si, že mám malé obavy, ktoré sú: ‚Dáva Red Bull Maxovi auto, ktoré uzatvorí tento šampionát?‘“ povedal Webber v podcaste F1 Nation, po Veľkej cene Turecka 2021.

„Pretože si myslím, že by som prišiel o veľa peňazí, ak by som mal porovnať Valtteriho a Maxa v týchto podmienkach. Myslel som si, že Verstappen bude okolo neho krúžiť celý deň, ale jednoducho nedokázal reagovať na Valtteriho rýchlosť,“ pokračuje 45-ročný Austrálčan.

„Bolo to zaujímavé. Myslím si, že pokiaľ ide o výkon (na suchom aj mokrom povrchu) Red Bull vie, že teraz musí reagovať na tempo Mercedesu, ktoré získali pomocou týchto nových motorov, resp. nejakej aerodynamiky alebo čímkoľvek, čo tam je,“ zhodnotil Mark Webber. „Max tam skutočne visí. Áno, mal skrat v Monze, ale myslím si, že v Rusku jazdil vynikajúco, a očividne, to je všetko, čo mohol dostať zo svojho auta aj v Turecku.“

Webber by doprial prvý titul aj strane Red Bullu a Maxovi Verstappenovi. Podľa jeho vlastných slov si to mladý holandský pilot skutočne zaslúži.

„Myslím si, že Max si svoj prvý titul majstra sveta určite zaslúži,“ povedal Webber. „On naozaj dlhodobo jazdí, ak nie najlepšie, tak počas väčšiny víkendov sa vyrovnáva Lewisovi.“

Súvisiace články