logo F1online.sk

Vymení Mercedes sponzora? Petronas by mala vystriedať spoločnosť zo Saudskej Arábie

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 10. 2021

O odchode Petronasu ako hlavného sponzora Mercedesu sa špekuluje už dlhšie. Nové úniky informácií hovoria o ukončení spolupráce po aktuálnej sezóne 2021. Náhradou od roku 2022 by mala byť spoločnosť zo Saudskej Arábie.

Napriek tomu, že ide o zatiaľ neoficiálne a nepotvrdené informácie, portál RacingNews365.com zverejnil správu, že novým hlavným sponzorom, po odchode Petronasu, by mohla byť ropná spoločnosť Aramco, ktorá pochádza zo Saudskej Arábie.

Táto dohoda o ukončení spolupráce s malajzijským Petronasom by takisto znamenala koniec dlhoročného partnera, ktorý s Mercedesom spolupracuje od návratu do šampionátu Formuly 1, teda od roku 2010.

Informácie, ktoré zverejnil portál RacingNews365.com sa opierajú najmä o investície spoločnosti INEOS, v uplynulých rokoch. Zaujímavosťou je, že práve INEOS, spolumajiteľ tímu Mercedes, vlastní na tretiny Sir Jim Ratcliffe, Toto Wolff (šéf tímu Mercedes) a Daimler.

INEOS za posledné dva roky masívne investoval práve v Saudskej Arábii, pričom v regióne vytvoril pracovné miesta a získal prístup ku konkurencieschopným surovinám a zdrojom energií.

Pre zhrnutie, spoločnosť Petronas nedávno oznámila, že zamýšľa ukončiť svoju sponzorskú spoluprácu s MotoGP na konci roku 2021, pričom opustí aj tím Yamaha SRT.