logo F1online.sk

Verstappen nemá žiadne zjavné slabiny, hodnotí Pérez

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala15. 10. 2021

Kolegovia Maxa Verstappena to majú veľmi ťažké. Podľa Sergia Péreza totižto holandský pretekár nerobí žiadne chyby ani v momentoch, keď sa láme chlieb. Jazdiť v rovnakom aute ako on je preto veľká skúška pre každého pilota.

V posledných rokoch touto skúškou neprešli Alex Albon a Pierre Gasly, a v tejto sezóne má problémy aj Sergio Pérez, ktorý nedokáže dostať monopost pod kontrolu tak ako Verstappen. “Nie je ľahké byť Maxovým kolegom, pretože on je zžitý so svojím autom. Podáva naozaj kvalitné výkony.”

Druhú stranu garáže môže trápiť, že Verstappen pravidelne končí vo výsledkoch vyššie. “Máme jedinečné auto a nie je to v ňom ľahké. Nie je to tajomstvo, no po každom dni musíte byť mentálne veľmi silní. A ja si myslím, že to je jedna z mojich silných stránok, a síce každú nedeľu z toho dostať maximum.”

Pérezova preteková rýchlosť skutočne nie je taká zlá, no v kvalifikácii zvykne mať problémy, čo má svoje dôsledky. Po štarte z nižších pozícií sa Pérezovi ľahko stane, že sa zasekne za niektorým zo súperov a následne nedokáže Verstappenovi pomôcť v boji proti Mercedesom.

“Na niektoré autá sa dá adaptovať ľahšie než na iné, niektorí jazdci sa zas prispôsobujú lepšie ako ostatní,” vysvetľuje Pérez, ktorý poznamenal, že RB16B je monopost, ktorý sa správa “úplne inak než tie, na ktoré som bol zvyknutý”.

“Mal som problémy prispôsobiť sa tomuto autu, ale nešlo o nič dramatické. Je to veľmi dobrý a veľmi konkurencieschopný balík a Max ukazuje, že ak toto auto nie je najlepšie, tak patrí medzi tie najlepšie,” hodnotí rodák z Guadalajary.

Sergio Pérez je v Pohári jazdcov len na piatej priečke desať bodov za Landom Norrisom, zatiaľ čo Max Verstappen vedie pred Lewisom Hamiltonom. V boji o titul sú rozdiely minimálne, no vo výkonoch ich podľa Péreza badať. Na margo Maxa Verstappena uviedol, že “zatiaľ je jazdcom sezóny”.

“Myslím, že spravil najmenej chýb zo všetkých. Veľmi dobre to všetko vie vyskladať,” zdôvodňuje svoje slová Pérez. “Táto sezóna bude ešte dlhá, takže uvidíme, no doteraz som bol veľmi milo prekvapený, ako dokáže podávať také výkony a nerobiť chyby.”

Mexičan dostal ešte záverečnú otázku: Má Max Verstappen nejaké slabiny? “Budem sa nad tým musieť zamyslieť, ale nemyslím si, že by nejaké mal. Minimálne žiadne zjavné.”

Súvisiace články