logo F1online.sk

Steiner hlási pripravenosť Haasu na budúcu sezónu: Mick zostal veľmi pokojný

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 10. 2021

Tím Haas sa v sobotnej kvalifikácii na Veľkú cenu Turecka opäť dostal do povedomia. Stajňa z Banbury dokázala dobre manažovať celý priebeh víkendu a keď sobota priniesla nejakú príležitosť, v Haase nezaváhali. Najmä zásluhou skvelej jazdy Micka Schumachera nechali za sebou oveľa silnejšie tímy a postúpili do Q2, čo šéfa Günthera Steinera veľmi potešilo.

V pretekoch to už taká sláva nebola. Monopost VF-21 nie je v pretekovom tempe zvlášť silný, navyše, Micka Schumachera v prvom kole zostrelil Fernando Alonso. Vo výsledku z toho bolo pre Haas obvyklé devätnáste a dvadsiate miesto a napriek komplikáciám bol Schumacher v cieli zase o dobrých 25 sekúnd pred Mazepinom.

Napriek všetkému bol Günther Steiner pri odchode z Istanbulu spokojný.

„Som veľmi spokojný s celkovou exekúciou víkendu, to je moje najväčšie zadosťučinenie,“ povedal Tirolčan po skončení víkendu. „Sme na tom dobre a sme pripravení na budúci rok. Iste, urobíme aj chyby, ale naskytla sa nám príležitosť a chlapci pracovali akoby to spolu ťahali tri alebo štyri roky.“

Mick Schumacher pokračuje vo svojom napredovaní a tento víkend zaujal ďalším dobrým výkonom. Po náročných a emotívnych začiatkoch sa mu darí zostať v pokoji, k čomu mu dopomáha aj jeho inžinier. Navyše, Haas v Turecku nemal na boxovom múre svojho šéfinžiniera, ktorý sa stal novým pretekovým inžinierom Nikitu Mazepina.

„Mick zostal veľmi pokojný a jeho inžinier Gary Gannon odviedol skvelú robotu. On zostáva vždy pokojný. Taktiež sme tento víkend nemali nášho šéfinžiniera, keďže Ajao Komacu bol Nikitovým inžinierom,“ hovorí Steiner.

„Každý robil to, čo robiť mal. Celková realizácia víkendu bola zo strany celého tímu veľmi dobrá. To je pre mňa veľkým zadosťučinením, som šťastný, že sme pripravení. Ak budeme mať lepšie auto, tím je pripravený siahnuť na body,“ uzavrel temperamentný Tirolčan.