logo F1online.sk

Wolff: Musíme zapracovať na komunikácii

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 10. 2021

Strategický manažment Mercedesu nebol v Turecku práve vydarený, aj keď nemôžeme vedieť, či by Lewis Hamilton zvládol odjazdiť preteky na jednej sade intermediálok. Povolať Lewisa do boxov osem kôl pred koncom však bolo predsa len neskoro. Na druhej strane, zaslúžil si tím od Hamiltona vypočuť to, čo si od neho vypočul?

Ani Mercedes nie je bezchybný. Aj tam pracujú ľudia a ľudia robia chyby, to je nespochybniteľné. Otázkou je, či si tím zaslúži od svojho jazdca takúto reakciu, ktorá bola na hranici kritiky. Tá pritom neustala ani po tom, čo Lewis vystúpil z auta.

Čo si o tom celom myslí Toto Wolff? Ten na jednej strane tvrdí, že mu emotívna komunikácia zo strany Hamiltona nevadí, na druhej hovorí o potrebe zlepšiť komunikáciu.

„Je to veľmi ťažké, pretože každá komunikácia vyžaduje tok informácií oboma smermi, to je kľúčové,“ prehlásil Wolff.

„Pilot je životne dôležitým senzorom vo vnútri auta, ktorý vám povie, aká je na trati úroveň prítlaku. Nevidí však svoju pozíciu vzhľadom k ostatným jazdcom a ich výkonnosti.“

„Na týchto informáciách potrebujeme zapracovať, pretože sme naposledy zažili niečo, čo sa týkalo našej stratégie. Myslím si, že naozaj treba zapracovať na našej komunikácii a dôverovať si navzájom v zmysle, aby sme boli schopní vysvetliť, čo je našim cieľom,“ dodal Wolff.

Rakúšan sa však Hamiltona zastal. Tvrdí, že vzťah medzi sedemnásobným majstrom sveta a jeho tímom je dostatočne silný, aby sa od tejto epizódky posunuli ďalej.

„Nemáme žiadny problém s tvrdými vyjadreniami do vysielačky, keďže jazdec v tom čase nemá úplné informácie. My by sme takto s Lewisom samozrejme nikdy nehovorili, pretože sedí v aute a jazdí rýchlosťou 320 kilometrov za hodinu. Všetko je teda v úplnom poriadku,“ povedal Wolff.

„Ideme v tom spolu osem rokov. Sme dostatočne obrnení a dokážeme pochopiť frustráciu nášho jazdca v aute za danej situácie, ktorú však úplne pochopí až neskôr,“ dodal rodák z Viedne.