logo F1online.skF1online.sk

Alonso reaguje na Marka: Red Bull si bude musieť titul vybojovať sám

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala12. 10. 2021

Hoci Fernando Alonso už Maxovi Verstappenovi v tejto sezóne pomohol, neplánuje sa v súboji o titul angažovať nad rámec vlastných záujmov. Red Bullu a Helmutovi Markovi odkazuje, že s jeho pomocou nemá rátať. Červení býci budú musieť poraziť Mercedes a Lewisa Hamiltona vlastnými silami.

Keď sa Fernando Alonso v Turecku kvalifikoval na šiestej priečke a bolo jasné, že vyštartuje pred potrestaným Lewisom Hamiltonom, na tvári Helmuta Marka sa mihol úsmev. Vyhlásil, že pre Red Bull to je len dobré, keďže Alonso “nie je veľkým Hamiltonovým fanúšikom”.

Koniec-koncov to potvrdzuje aj krátka výmena medzi Alonsom a Verstappenom po VC Maďarska, v ktorej sa Alonso postaral o to, že Hamilton nevyhral. “Robil som, čo sa dalo,” povedal, keď okolo neho prechádzal Verstappen, ktorý na Hungaroringu získal len dva body.

Po Veľkej cene Turecka však Fernando Alonso s úsmevom na tvári dal veci na pravú mieru: “Ja nie som nikoho priateľom! Toto [Wolff] by povedal to isté, keby bola situácia obrátená. My jazdíme vlastné preteky. Tento rok sme už videli rýchlosť Mercedesu a Red Bullu, oni sú nezastaviteľní.”

Alonso v nedeľu ani nemal šancu Verstappenovi chtiac-nechtiac pomôcť. Hamiltonovi ho totižto z cesty odpratal Pierre Gasly, keď ho roztočil v prvej zákrute. Bolo by zaujímavé sledovať, ako dlho a či vôbec by Španiel dokázal trápiť Hamiltona, ktorý mal v Turecku veľkú výkonnostnú výhodu.

Oviedčan však prízvukuje, že by to nerobil kvôli Red Bullu a Verstappenovi. “V Maďarsku z toho bola také téma, pretože okruh vám umožňoval sa brániť o čosi viac. Avšak na normálnej trati, ako keď sme videli Bottasa štartovať v Monze z posledného miesta, je to iné. Skončil na pódiu.”

“Niekedy to dokonca platí aj o Ferrari. Leclerc štartoval v Soči posledný, Carlos zas tu a preháňali sa okolo vás bez toho, aby ste sa mohli brániť,” vysvetľuje Alonso a jasne odkazuje: “Myslím, že Red Bull si bude musieť vybojovať ten titul sám.”

Ak sa však ešte na trati stretne s pilotom takého kalibru, akým je Hamilton, určite sa budeme mať na čo pozerať. Po VC Maďarska bolo jasné, že si duel užil, keď prezradil, že naň čakal desať rokov.

“V Maďarsku to bola súhra okolností, ale mám rád, keď s nimi môžem bojovať, najmä s top šampiónmi. S Maxom a Lewisom ma to baví, ale aj keď ste v strede poľa s Georgeom, Giovinazzim, Mickom, aj to sú skvelé súboje s veľkou dávkou rešpektu,” pousmial sa Alonso.

Súvisiace články

Diskusia