logo F1online.sk

Pérez: K Lewisovi sa budem správať ako k hociktorému jazdcovi

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 10. 2021

Sergio Pérez v kvalifikácii opäť nesplnil svoju „domácu úlohu“. Opäť ho pritom zdolal aj Pierre Gasly na AlphaTauri. Mexičan však stále môže zohrať v pretekoch dôležitú úlohu. Bude totiž jedným z jazdcov, ktorí budú stáť v ceste progresu Lewisa Hamiltona, ktorý štartuje z jedenástej priečky.

Po penalizácii sa sedemnásobný šampión pokúsi prebiť skrz pole čo najrýchlejšie. Sám Hamilton otvorene prehlásil, že v nedeľu chce vyhrať. Rovnaké úmysly však majú aj v Red Bulle, kde budú dúfať, že jazdci medzi tretím a desiatym miestom zdržia Lewisa čo najdlhšie. Takúto úlohu budú mať hlavne Júki Cunoda, Pierre Gasly a hlavne Sergio Pérez.

„Naozaj dúfam, že Lewis sa ku mne nedostane a mne sa hneď na začiatku pretekov podarí postúpiť vpred. Rád by som sa držal lídrov, to by pre mňa bolo dobré,“ povedal o svojich plánoch Pérez.

„Budem sa k Lewisovi na trati správať tak, ako sa správam ku ktorémukoľvek inému jazdcovi. Chcem odviesť čo najlepšiu možnú prácu a pomôcť hlavne sebe. Nikomu z nich to neuľahčím,“ dodal mexický pretekár.

Ten skončil v kvalifikácii na ôsmom mieste so stratou ôsmich desatín na Lewisa Hamiltona. Max Verstappen bol rýchlejší o pol sekundy. Pérez pritom doplatil aj na rozhodnutie nasadiť v Q1 dodatočnú čerstvú sadu mäkkých pneumatík.

„Som veľmi spokojný s tým, ako sa mi podarilo zlepšiť moju výkonnosť v priebehu víkendu. Veľakrát sme ukázali veľmi dobré tempo,“ hovorí Checo.

„V Q3 sme mali k dispozícii len jednu čerstvú sadu mäkkých pneumatík, čo bola trochu smola. Nedokázal som sa teda zlepšiť. Zvolil som nastavenie s dosť vysokou pretáčavosťou, čo veci sťažilo. Keď uvážim malé časové rozostupy na tejto trati, tak to znamenalo dosť veľký rozdiel,“ dodal Pérez.