logo F1online.sk

Russell: Som zo seba sklamaný

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 10. 2021

George Russell siahal v sobotu v Turecku po ďalšom senzačnom výsledku. Jeho tímový kolega Nicholas Latifi opäť vypadol v Q1 a George mal v Q2 rozbehnuté kolo snov. To ho mohlo posunúť niekam do najlepšej šestky a zariadiť mu pohodlný postup do Q3. V úplne poslednej zákrute však Russell urobil chybu, ktorá ho o takýto výsledok pripravila.

George sa vo Formule 1 etabloval ako skvelý kvalifikant a jazdec, ktorý sa vie v náročných podmienkach postarať o rozdiel. Dnes to mohol opäť potvrdiť, no urobil chybu, ktorá ho napokon uväznila v Q2. Do nedeľných pretekov odštartuje z trinásteho miesta.

„Je to frustrujúce, pretože to kolo by pravdepodobne bolo dosť dobré na piate miesto. Mohlo nás posunúť o dobrých šesť alebo sedem desatín od jedenásteho miesta,“ povedal po skončení kvalifikácie sklamaný George Russell.

„Naozaj som to tlačil až na limit a dvakrát som ten limit prekročil. A dve chyby sú skrátka príliš veľa. Som zo seba trochu sklamaný, pretože tieto podmienky nám ponúkli príležitosť a ja som sa jej nedokázal chytiť,“ dodal britský pretekár.

Ten už v tejto sezóne neraz ukázal, že dokáže využiť podmienky, ktoré pre pilotov nie sú práve optimálne. Dnes ho od ďalšieho skvelého výsledku delila jedna zákruta.

„Všetci máme na trati rovnaké podmienky. A ja som hrdý, keď sa mi podarí urobiť nejaký drobný rozdiel. Dnes sme takú príležitosť mali a len jedna zákruta nás delila od ďalšej výnimočnej soboty,“ hovorí Russell.

„Auto v piatok nemalo tempo a boli sme veľmi pomalí, ale dnes sa nám to v týchto náročných podmienkach podarilo nakopnúť. Mohli sme to využiť, ale štartovať budeme z trinásteho miesta, nie z prvej desiatky.“

„Budú to dlhé preteky a asi ani srnka netuší, aká bude tá správna stratégia, takže to bude zaujímavé,“ uzavrel Russell.