logo F1online.sk

Wolff: Valtteriho víťazstvo by Lewisovi pomohlo

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 10. 2021

Mercedes začal dôležitý turecký víkend tak, ako potreboval. Penalizovaného Lewisa Hamiltona posadili na najvyššiu možnú priečku a celkom vpredu budú mať aj Valtteriho Bottasa. Skvelo zexekvovaná kvalifikácia však ešte nemusí nič znamenať. Šéf tímu Toto Wolff očakáva náročnú nedeľu.

Aké náročné bude v Istanbul Parku predbiehanie? To je otázka, na ktorú zatiaľ nevieme odpovedať. Trať sa v porovnaní s minulým rokom zmenila a takmer celá prvá desiatka štartuje na stredne tvrdých pneumatikách.

„V piatok sme počas pretekových simulácií boli za Haasom a Williamsom a bolo veľmi náročné sa čo i len priblížiť,“ prehlásil po sobote Toto Wolff.

„Musíme sa pozerať na pozitíva, a síce že auto je veľmi rýchle a štartujeme z pole position. Negatívom je, že sme tento víkend mohli obsadiť prvý rad, ale napokon ho neobsadíme. Jedno auto budeme mať viac vzadu a až na Júkiho Cunodu máme pred sebou monoposty na stredne tvrdých pneumatikách. Posunúť sa vpred teda bude ťažké,“ dodal Wolff.

Ten bude mať vpredu žolíka v osobe Valtteriho Bottasa, ktorý odštartuje z pole position. Úlohou fínskeho pretekára vo zvyšku sezóny bude pomáhať Hamiltonovi, no zatiaľ to vyzerá tak, že obaja pôjdu v nedeľu samostatné preteky.

„Musíme sa starať o seba. Valtteri chce vyhrať a teraz má k tomu skvelú príležitosť. Lewisovi by jeho víťazstvo pomohlo,“ hovorí Wolff. „Red Bully sú veľmi konkurencieschopné, ale v pretekových simuláciách na tom neboli tak dobre v kvalifikačných.“

Pred nedeľou máme skutočne „zarobené“ na atraktívne preteky. Väčšina áut na rovnakých pneumatikách a aj stredopoľové tímy boli v Turecku k čelu o čosi bližšie než obyčajne. Veď Leclerc s Gaslym nestratili na Hamiltona v kvalifikácii ani pol sekundy. To je na tomto vyše päťkilometrovom rýchlostnom okruhu pomerne malý rozdiel.

Súvisiace články