logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Kvôli budúcemu roku sme nevyvíjali tým smerom, ktorým som chcel

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala7. 10. 2021

Mohol mať Mercedes už šampionát pevne v rukách, ak by investoval viac zdrojov a energie do vývoja tohtoročného monopostu? Podľa vyjadrení Lewisa Hamiltona mohol byť jeho tím skutočne v lepšej kondícii. Sám vraj už mal predstavu o tom, kam by sa mal vývoj ubrať, no nakoniec z nej nič nebolo. Namiesto toho sa Mercedes pustil do príprav na rok 2022.

Tímy sa v tejto sezóne predbiehali v tom, ktorý ako prvý kompletne prepne vývoj na budúci rok. V Mercedese a Red Bulle mali toto rozhodovanie najťažšie, pretože obe tieto stajne stále bojujú o titul. Nik nechce prehrať teraz a ani o rok.

Azda aj preto sa Mercedes počas sezóny nedokázal odtrhnúť. Red Bull sa totižto zariadil podľa príslovia lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. “Nevyvíjame tak, ako sme zvykli v minulosti,” poznamenal Lewis Hamilton v interview pre Sky Sports. “Mal som smer, ktorým som chcel ísť, ale nemohli sme kvôli tomu, že sme sa koncentrovali na vývoj budúcoročného auta.”

Hamilton tým pádom nemá k dispozícii takú techniku, akú by si želal. To neznamená, že by bol s autom nespokojný, no pri pohľade na Red Bull, ktorý prináša ďalšie a ďalšie drobnosti prakticky každý víkend, cíti, že trochu zaostáva.

V Mercedese už totižto z auta dostávajú všetko, čo v ňom je. Na viac výkonu by bolo treba priniesť nejaké novinky. “Chcem povedať, že ak teraz nepoznáte svoje auto a neviete, ako z neho dostať maximum, tak naozaj neviem, čo ste doteraz robili.”

“Dúfal som, že budeme mať silnejšiu druhú polovicu sezóny, ale zatiaľ bol Red Bull príliš silný. V toľkých pretekoch boli veľmi silní,” povzdychol si obhajca titulu a pripomenul Verstappenovu raketovú jazdu v Rusku, ktorú ukončil na druhej priečke. “Už v dvadsiatom kole bol na šiestom alebo siedmom mieste, pričom štartoval dvadsiaty. Poukazuje to na silu ich auta, nemajú žiaden problém niekoho predbehnúť.”

“My sa musíme tomu postaviť čelom. Tento rok vyvíjali dlhšie než my, priniesli viac vylepšení. Myslím, že do istého momentu prinášali novinky na každých pretekoch. Neviem, či ich ešte stále nosia, ale my sme žiadne nepredstavili od Silverstonu. My sa len snažíme čo najviac vyťažiť z toho, čo máme. Je to výzva, ale dávame do toho všetko,” odkázal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia