logo F1online.sk

Hamilton a jeho šatník: Niektorí ľudia to nepochopia, snáď otvoria svoju myseľ

Lewis Hamilton
© Instagram/Lewis Hamilton
Milan Kubala
Milan Kubala7. 10. 2021

Veľká cena Ruska bola v tejto sezóne výnimkou; Lewis Hamilton dorazil na okruh v štandardnom tímovom oblečení. Ako sa však ukázalo o dva týždne, neznamenal to koniec módnych štvrtkov. Britský pretekár dnes zavítal na Istanbul park v neprehliadnuteľnom modrom odeve a sukni. Čo chce vlastne Hamilton týmto výberom oblečenia odkázať? Na tlačovke vysvetlil svoje pohnútky.

Niektorí uznanlivo prikývnu, iní sa len zasmejú a ďalší sa opustia. Hamilton rozdeľuje fanúšikov dokonca aj svojím oblečením. V Turecku to bol modrý kabát od Burberry, modré voľné nohavice a podobne ladená sukňa. Hovorí, že aj touto cestou chce ľuďom ukázať, že treba byť tolerantnejší.

Instagram/MercedesAMGF1

“Je to dosť odvážne,” okomentoval svoju sukňu Lewis Hamilton. “Naozaj sa mi páči to, čo robí Burberry, a tento outfit milujem. Na internete si prechádzam rôzne obrázky a hľadám veci, ktoré sa mi páčia. Pred pár rokmi som bol na fotení pre GQ s kiltom, a ten sme vyrobili špeciálne so značkou Tommy Hilfiger, a tiež to bolo unisex.”

“Každý si môže obliekať, čo len chce. Niektorí ľudia to nepochopia, ale to je v poriadku. Ja dúfam, že si nakoniec aj oni prejdú tou fázou, keď otvoria svoju myseľ a ľuďom dovolia byť, kým chcú,” prezradil sedemnásobný majster sveta.

Hamilton má okrem pretekania aj celý rad iných koníčkov. Móda je jedným z nich, a preto sa medzi Veľkou cenou Ruska a Turecka objavil na Parížskom týždni módy, kde čerpal inšpiráciu. Vo Formule 1 na také niečo nie je priestor.

“Prirodzene, v porovnaní s F1 je to úplne iný svet. F1 sa na toto nekoncentruje a je veľmi korporátna. Vo Formule 1 v skutočnosti nie je žiadna móda,” porovnáva Hamilton. “Vždy som mal pocit, že toto je miesto, kde nie je ľahké byť sám sebou. Keď idete na módnu prehliadku alebo na módny týždeň, tak ste obklopení ľudmi z rôznych sfér života, ktorí sa prejavujú inak. Milujem toto prostredie, kde sa môžem prejaviť. To teraz robím na trati. A cítim sa byť voľný, aby som to mohol spraviť.”

Rodák zo Stevenage následne vysvetlil, že svoj záujem o hudbu či módu využíva i na to, aby na chvíľu vypol a späť na okruhy F1 sa vrátil stopercentne oddýchnutý a pripravený opäť bojovať.

“Milujem to, keď sa môžem odpútať od tohto športu. Napätie, ktoré sprevádza celú túto sezónu, je obrovské a všetci na trati to majú ťažké. Keď môžem robiť niečo ďalšie, je to akýsi ventil, ktorým dokážem vypustiť paru. Najdôležitejšie je, že sa vždy viem vrátiť späť do pretekárskeho prostredia čerstvý, oddýchnutý, pozitívne naladený a bez starostí,” prezradil priebežný líder šampionátu. “Keď sa teda vrátim, keď prídem na veľkú cenu, tak sa vždy cítim čerstvý, pretože na to nemusím myslieť každý jeden deň.”