logo F1online.skF1online.sk

Sainz dostane v Turecku nový motor, odštartuje z chvosta poľa

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2021

Dva týždne po Charlesovi Leclercovi je na rade Carlos Sainz. Vylepšená hybridná časť pohonnej jednotky Ferrari si odbila premiéru na Veľkej cene Ruska v útrobách monopostu monackého pretekára. Tento víkend v Turecku je na rade jeho tímový kolega. Daňou za vyšší výkon však bude štart z konca štartového poľa.

Nový motor podľa zástupcov tímu naplnil očakávania. Charles Leclerc v Soči až do záverečnej dažďovej prehánky ukazoval dobré tempo. V jednej fáze pretekov boli jeho časy porovnateľné s tými Maxa Verstappena. Či alebo aký veľký podiel na tom mal motor, zatiaľ nevieme povedať. Aj v Turecku budeme Scuderiu pozorne sledovať a pokúsime sa získať lepší obraz o výkonnosti monopostov tímu z Maranella s novým motorom.

Podobne ako Leclerc v Rusku, aj Sainz vymení tento víkend všetky komponenty pohonnej jednotky, nielen jej hybridnú časť.

„Rovnako ako Charles Leclerc na Veľkej cene Ruska, aj Carlos Sainz nasadí v Turecku úplne novú pohonnú jednotku, spolu s novým hybridným systémom,“ stojí v stanovisku Scuderie. „To znamená, že odštartuje z konca štartového poľa s cieľom posunúť sa v pretekoch dopredu a zabodovať.“

Tím tiež uviedol, že jeho šéf Mattia Binotto do Istanbulu nepocestuje. Počas víkendu zostane doma v továrni (nie po prvýkrát v sezóne), aby „sa sústredil na vývoj budúcoročného monopostu“.

Počet nasadených komponentov pohonnej jednotky u jednotlivých pilotov. Zdroj: RaceFans

Súvisiace články

Diskusia