logo F1online.skF1online.sk

Pérez ešte neodpisuje sezónu 2021: Do konca je stále ďaleko

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2021

Sergio Pérez prežíva dosť nevydarené obdobie. To začalo už na Veľkej cene Veľkej Británie. Mexičan je odvtedy v negatívnej špirále a v posledných šiestich pretekoch pozbieral len šestnásť bodov. Presne rovnaký počet zapísal v rovnakom období napríklad George Russell.

Čo je však pre Péreza dôležitejšie, Valtteri Bottas ich za ten čas získal 59. Mercedes vďaka tomu utiekol Red Bullu v Pohári konštruktérov na rozdiel 33 bodov, ktoré sa nebudú doháňať ľahko. Checo však zostáva optimistický, stále je čas veci otočiť vo svoj prospech.

Na otázku, či chce sezónu 2021 už len „dojazdiť“ a sústrediť sa na rok 2022, Mexičan odpovedal: „Nie, ešte nie. Do konca sezóny je to stále ďaleko.“

„Už som predtým v kariére bol v takejto pozícii a dokážem veci otočiť vo svoj prospech, o tom nepochybujem. Stále máme pred sebou dosť pretekov a každý víkend sa to môže otočiť v náš prospech. Takže nie, nepremýšľam týmto spôsobom, ale teším sa na zvyšok sezóny,“ povedal Pérez.

„Stále bojujeme v Pohári konštruktérov a táto bitka sa môže ktorýkoľvek víkend zvrtnúť,“ dodal rodák z Guadalajary.

Napriek tomu, že Sergiovi sa v poslednom období príliš nedarí získavať body, verí, že jeho tempo sa zlepšilo. Potrebuje však víkend ideálne poskladať a zapísať výsledok, ktorým prelomí negatívnu sériu.

„Myslím, že v posledných pretekoch sa moje tempo dosť zlepšilo. Musíme sa len uistiť, že priložíme aj posledný diel skladačky a zapíšeme potrebný výsledok. Už sa nám to predtým podarilo a som si istý, že to dokážeme,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia