logo F1online.sk

Hamiltonova misia pokračuje, chce vytvoriť pozície pre 150 čiernych učiteľov

Lewis Hamilton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király5. 10. 2021

Nadácia Mission 44 založená Lewisom Hamiltonom a charitatívna spoločnosť Teach First zameraná na vzdelávanie oznámili v utorok rozbehnutie novej iniciatívy. Spoločne chcú nájsť a zamestnať 150 čiernych učiteľov v oblastiach vedy, technológie, inžinierstva a matematiky, ktorí by mali pôsobiť pri znevýhodnených anglických komunitách.

Hamilton v priebehu minulého roku oznámil založenie špeciálnej komisie, ktorej venoval nemalé finančné prostriedky. Jeho cieľom je zvýšiť počet čiernych ľudí v britskom motoršporte a podporovať diverzitu.

V správe, ktorú jeho organizácia publikovala v júli, stálo, že jeden z problémov sa týka nedostatku čiernych učiteľov venujúcich sa vede, technológii, inžinierstvu a matematike. Žiaci a študenti z týchto komunít preto nemajú potrebný vzor a neuberajú sa touto cestou.

„Vieme, že stelesnenie vzorov je dôležité vo všetkých sférach spoločnosti, ale obzvlášť v tej, ktorá sa týka podpory rozvoja mladých ľudí,“ povedal Lewis Hamilton, ktorý dúfa, že prilákaním „čierneho talentu do týchto učiteľských rol“ sa mu podarí vytvoriť základ pre vzdelanie využiteľné v tomto priemysle.

Lewisovi Hamiltonovi nejde len o to, aby sa ľudia tmavej farby pleti dostali do pretekárskych kokpitov, ale vidieť ich chce aj medzi inžiniermi a uznávanými odborníkmi Formuly 1. Tvrdí, že ich je tam veľmi málo a od jeho príchodu do športu v roku 2007 sa situácia v podstate vôbec nezmenila.