logo F1online.skF1online.sk

Vráti sa Mercedes k striebornej? Bola by to príjemná zmena, hovorí Hamilton

Lewis Hamilton pred Valtterim Bottasom
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 10. 2021

Na začiatku roka 2020 nahradil tím Mercedes tradičné strieborné lakovanie čiernym, aby tak poukázal na problém rasizmu a začlenenia vo svete. Zo strieborných šípov sa tak stali čierne šípy. Toto lakovanie si stajňa preniesla aj do tejto sezóny. Ako bude monopost tímu vyzerať v roku 2022? Podľa mnohých jazykov by sa Mercedes mal vrátiť k tradičnej striebornej. Tomuto kroku je naklonený aj Lewis Hamilton.

Britský šampión patrí k hlavným predstaviteľom myšlienok diverzity a začlenenia vo Formule 1 i vo svojom tíme. Symbolom šírenia tohto posolstva bolo čierne lakovanie monopostov Mercedesu. Ten by sa v budúcom roku mohol vrátiť k tradičnej striebornej, ktorá patrí k symbolom automobilky už sto rokov.

„Nemám k tomu žiadny vyhradený postoj,“ prezradil Hamilton. „Nie som do toho nijak zapojený pokiaľ ide o budúci rok.“

„Keď sa ma minulý rok pýtali, či by sme mali auto prefarbiť na čierno ako akýsi symbolický krok, nečakal som, že to vydrží tak dlho. Nakoniec sme si ho preniesli aj do druhej sezóny, čo je úžasné,“ povedal sedemnásobný šampión.

„Ak by sme sa vrátili späť k striebornej, bola by to podľa mňa príjemná zmena. Neodrádza nás to od zmien, o ktoré sa interne usilujeme. Pokračujeme v našom boji za diverzitu, dokonca aj v spolupráci s našimi partnermi.“

„Snažíme sa inšpirovať ďalšiu generáciu mladých inžinierov z rôznych prostredí. Máme rozbehnutý veľmi dobrý program, takže na lakovaní nezáleží,“ dodal Hamilton.

Mercedes v júli otvoril iniciatívu pod názvom Ignite, ktorej cieľom je zvýšenie rozmanitosti a začlenenia vo svete motoršportu.

Súvisiace články

Diskusia