logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonovi nebude chutiť titul po kolízii: Takto vyhrať nechcem

Kolízia Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala2. 10. 2021

Lewis Hamilton a Max Verstappen v tejto sezóne vyrobili už niekoľko kontroverzných incidentov. Určite sa nedá vylúčiť, že sa vo zvyšných veľkých cenách niečo podobné zopakuje, no Lewis Hamilton jasne odkazuje, že on bude hrať čistú hru.

V minulosti sa viackrát rozhodovalo v posledných pretekoch a niekoľkokrát sme boli svedkami situácie, keď sa jeden z pilotov pokúsil vyhrať majstrovský titul aj nečestným spôsobom. Mnohí si určite spomenú na kolíziu Ayrtona Sennu a Alaina Prosta, či Schumacherovo vyčíňanie s Damonom Hillom a Jacquesom Villeneuveom.

Aj v tejto sezóne sa rozoberalo, či nehody Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona neboli úmyselné. V Silverstone si takto Red Bull posvietil na Hamiltona, po pretekoch v Monze zas Toto Wolff vyhlásil, že podľa neho sa Verstappen dopustil “taktického faulu”.

“Ja by som tak nikdy nechcel vyhrať,” odkázal Lewis Hamilton v rozhovore pre De Telegraaf. “Aj keby to znamenalo, že sa nestanem majstrom sveta. Aspoň by som si udržal svoju dôstojnosť. Chcem vyhrať správne a spolu s tímom spravíme všetko, aby sme to dokázali.”

Rešpekt však budú musieť preukázať obaja, ak sa nemá zopakovať kontroverzný scenár zo Silverstonu či Monzy. Podľa Lewisa Hamiltona tu ten rešpekt stále je — aspoň z jeho strany. “Nezmenilo sa to. Vždy sa snažíme tomu druhému prejaviť rešpekt.”

“Po nehode v Monze sme si obaja u komisárov povedali svoje, a to je normálne. Po Maxovej nehode v Silverstone som mu zavolal. Max to po Monze neurobil. Ale ani to nebolo nutné,” pokračoval a nepriamo vytkol Verstappenovi jeho správanie, hoci ako poľahčujúcu okolnosť označil jeho vek. “Nechcem byť povýšenecký, ale som oveľa starší. Pre mňa bolo dôležité mu po Silverstone zavolať a prelomiť ľady. Nespravil by som to, keby som mal 25 rokov.”

“Ja k nemu neprechovávam žiadne nepriateľské city. Max má obrovský talent a mňa baví s ním pretekať. Či s ním vo všetkom súhlasím, to je iná vec. Nie je mojou úlohou ostatných usmerňovať. Max má otca, ktorý je takisto pretekárom,” veľavravne odkázal Hamilton.

Napokon zdôraznil: “Nech sa stane čokoľvek, na konci sezóny si potrasieme rukou a v budúcom roku budeme proti sebe opäť bojovať na trati.”

Súvisiace články

Diskusia