logo F1online.skF1online.sk

Verstappen sa sklamania neobáva: Už len sa zapojiť do toho boja je dobrý pocit

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2021

Sezóna 2021 je naplnením dlhoročnej túžby mnohých fanúšikov. Po pätnástich pretekoch je rozdiel medzi prvým a druhým mužom šampionátu iba dvojbodový. V závere sezóny tak budú rozhodovať detaily. Kto bude napokon tým šťastným a kto tým sklamaným?

Pre Maxa Verstappena je to vôbec prvýkrát v jeho kariére, čo má šancu zabojovať o majstrovskú korunu vo Formule 1. Stále je to ešte mladý pilot, ktorý má mnoho pred sebou a aj keď titul veľmi chce, pripúšťa, že v prípade neúspechu to nebude koniec sveta.

„Mne osobne na tom príliš nezáleží,“ povedal Verstappen v rozhovore pre magazín Autocar. „Jasné, že chcete vyhrať každý rok. No v posledných sezónach bol Mercedes veľmi dominantný. Myslím si, že je veľký úspech, ako sa nám to v spolupráci s Hondou podarilo v tomto roku otočiť. Ale áno, ak bojujete o šampionát, chcete skončiť čo najlepšie.“

„Bolo by skvelé v tomto roku získať titul. No ak sa to nepodarí, budeme môcť povedať, že sme mali dobré auto a vybojovali si šancu. To nebude zlý pocit,“ povedal Verstappen. „Myslím si, že už len sa zapojiť do toho boja je dobrý pocit.“

No aj preňho je majstrovská koruna naplnením veľkého sna, o ktorom sníva nielen on, ale aj ďalší piloti, s ktorými sa stretáva na trati. Či sa mu to aj skutočne podarí sa dozvieme čoskoro.

„Získať titul vo Formule 1 by bolo naplnením celoživotného cieľa, o ktorom snívam už od motokár. Snívate o tom, že sa dostanete do Formuly 1, ale ste tam kvôli víťazstvám, nie aby ste len jazdili. Dúfate, že v istom bode dostanete príležitosť a vyhráte, čím naplníte svoju misiu,“ hovorí Max.

„Viem však, že to nebude jednoduché, treba zostať veľmi sústredený a ísť do toho preteky po pretekoch. Uvidíme, ako to dopadne,“ uzavrel Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia