logo F1online.sk

Alonsa hnevá, že jeho tímu chýba šťastie: Mohli sme byť na pódiu

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2021

Fernando Alonso skončil na Veľkej cene Ruska na peknom šiestom mieste a pokračuje vo veľmi dobrých výkonoch. Bodoval v desiatich z ostatných jedenástich pretekov. Po dnešku však španielsky matador dosť bublal. Myslí si, že mohol byť na pódiu.

Alonso odštartoval preteky na tvrdých pneumatikách a do boxov šiel ako jeden z posledných. Šestnásť kôl pred koncom sa prehnal okolo Maxa Verstappena a dostal sa na šieste miesto. V záverečnom daždi však nenačasoval svoju zastávku najlepšie. McLaren s Danielom Ricciardom a Ferrari s Carlosom Sainzom to však urobili správne. Alonso tak prezul príliš neskoro a spadol na šieste miesto.

„Dnes sme mohli byť na pódiu, ak by sme preteky dobre zrealizovali,“ povedal Alonso, ktorý prirovnal svoj záver k Landovi Norrisovi.

„Boli sme pred Verstappenom a dokonca sa od neho vzďaľovali. Boli sme aj pred Sainzom. Norris odjazdil úžasné preteky. Nemal však šťastie a prišiel nielen o pódium, ale možno aj o svoje vôbec prvé víťazstvo vo Formule 1.“

„Ak začne pršať, tak je to aj o šťastí. Som smutný, pretože ak sa nám nedarí, nie sme konkurencieschopní a potácame sa niekde na jedenástom mieste, tak nikdy neprší a nepríde nám pani šťastena naproti. Nechcem hovoriť, že som smutný, ale skrátka nemáme šťastie. Všetky naše tohtoročné body sme si museli vybojovať a nikdy nám nič len tak nespadlo do lona. Som hrdý na každý bod, ktorý som v tomto roku získal,“ dodal dvojnásobný šampión.

Ten si myslí, že jeho tím dokáže v tejto sezóne takmer z každých pretekov vyťažiť maximum. A ak aj auto nie je na niektorom okruhu konkurencieschopné, stále dokážu zbierať dobré body.

„Napríklad v Monze sme boli o trochu menej konkurencieschopní a dokázali sme obe autá dostať na body. V Zandvoorte alebo tu Soči sme na tom boli lepšie a posunuli sa do najlepšej šestky. Dokonca sme mohli byť na pódiu,“ prehlásil Alonso.

„Niečo teda zrejme robíme dobre a získavame veľa bodov, aj keď nám chýba rýchlosť. Som na tím a jeho progres hrdý. Pracujeme na vybudovaní veľmi silného tímu a pozeráme sa smerom do budúceho roka. Dúfajme, že postavíme konkurencieschopné auto, no minimálne na trati je tento tím počas víkendov pripravený bojovať,“ dodal Alonso.