logo F1online.sk

Verstappen: Prezuli sme presne v tom správnom čase

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2021

Druhé miesto na Veľkej cene Ruska musí po tom všetkom Maxovi Verstappenovi chutiť ako víťazstvo. Zo strany holandského pretekára a jeho tímu to bola v podstate dokonalá minimalizácia škôd a vďačiť za ňu môžu absolútne presne načasovanému pitstopu v záverečnom daždi.

Na konci prvého stintu to pre Verstappena vyzeralo dobre, v tom druhom zas nedobre. Záverečný dážď bol pre Maxa a jeho tím darom z nebies, ktorým nepohrdli a z Ruska si odvážajú cenných osemnásť bodov.

„Z tohto druhého miesta som samozrejme superšťastný,“ povedal po pretekoch Verstappen. „Ak by ste mi ráno povedali, že dnes skončím druhý, neveril by som vám. Našťastie však bolo rozhodnutie prezuť na intermediálky urobené perfektne a presne v tom správnom čase. Som teda veľmi spokojný.“

„Zastavili sme presne v tom správnom čase. Ak by sme prezuli o kolo skôr, tak si tie intermediálky za to kolo či dve zničím, keďže trať bola z dvoch tretín stále dosť suchá. Poskočiť zo siedmeho miesta na druhé je pre nás úžasný výsledok,“ dodal holandský pretekár.

Ten sa po štarte z posledného miesta dokázal v prvom stinte rýchlo dostať do pretekov. S Valtterim Bottasom, ktorý mal pomôcť Mercedesu „odcloniť“ Verstappena, si rýchlo poradil. A keďže bol Hamilton celý prvý stint zaseknutý za Ricciardom, Max sa dokázal priblížiť na úroveň dvoch sekúnd. V druhom stinte to však bol on, ktorý uviazol vo vláčiku.

Vo výsledku síce stratil vedenie v šampionáte, no jeho strata je aktuálne len dva body a má „na sklade“ čerstvý motor. Mercedes na druhej strane stále čelí hrozbe výmeny i prípadnej penalizácii.

„S mojou bodovou stratou som na tom po dnešku mohol byť omnoho horšie. Ťažko sa predbiehalo a v týchto podmienkach sa pneumatiky takisto veľmi drobili. Nedalo sa na to tlačiť a zostať dostatočne blízko za niekým. Druhé miesto je teda veľmi dôležité,“ uzavrel Verstappen.