logo F1online.sk

Leclerc predviedol v Rusku priam monštruózny štart

Charles Leclerc
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2021

Charles Leclerc mal v Rusku po štarte z devätnásteho miesta našliapnuté za pekným výsledkom. Po priam dokonalom štarte jazdil tempo, ktoré bolo miestami porovnateľné s Maxom Verstappenom (aj v čistom vzduchu). Všetko však zmaril záverečný dážď. Monačan patril k tým, ktorí zostali na trati na suchých pneumatikách dlhšie a padol až na pätnáste miesto.

Monačan kvôli výmene pohonnej jednotky štartoval z devätnásteho miesta, no v druhom kole sme ho evidovali už na dvanástom. Podarilo sa mu to vďaka perfektnému a veľmi agresívnemu štartu.

Konečný výsledok však nie je ani zďaleka taký, na aký mal dnes Leclerc tempo. V závere totiž zaváhal a rozhodol sa zostať na trati na stredne tvrdých pneumatikách. To bola chyba, ktorá ho pripravila o isté body.

„Najmä tretí sektor bol suchý, takže som si hovoril, že čo stratím v mokrom prvom a druhom sektore, dokážem dobehnúť v tom treťom,“ hovorí Charles Leclerc.

„Rozhodol som sa zostať na trati, potom v jednom kole som bol na pochybách, či mám zastaviť. Predo mnou však bol Carlos, ktorý v tom kole zastavil. Ja som nemohol zastaviť zároveň s ním. A o kolo neskôr už bolo neskoro,“ hovorí Monačan

„V tom okamihu som už vedel, že moje preteky sú skompromitované týmito udalosťami. Vyskúšal som teda zostať na trati dúfajúc, že dážď zoslabne, čo sa však nestalo.“

„Je to veľké sklamanie skončiť preteky takto. Prvá časť pretekov vyzerala veľmi dobre, skvelé súboje a skvelé tempo. Skončiť po niečom takom pätnásty teda bolí,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články