logo F1online.sk

Pérez napriek nevýrazným časom optimistický: Prvý a druhý sektor vyzerajú dobre

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Sergio Pérez zo seba musí v Soči vydať to najlepšie. Mercedes si totiž po piatku a po penalizácii pre Maxa Verstappena ide za double. Mexičan navyše v prvom a druhom voľnom tréningu nejazdil žiadne ohurujúce časy.

Historicky sa Checovi na tejto trati veľmi darilo a Red Bull ho v Soči bude potrebovať v tej najlepšej forme. Max Verstappen štartuje zozadu a zrejme iba jeho tímový kolega môže Mercedesu znepríjemniť život. Deviate a jedenáste miesto z prvých dvoch voľných tréningov tomu však nenasvedčujú.

„Získal sme nejaké dobré informácie pred sobotou a nedeľou. Zajtra sa asi príliš jazdiť nebude, takže dnešok bol našou jedinou príležitosťou vyskúšať si suchú trať. Myslím, že v aute je dobrý potenciál, len sa musíme uistiť, že ho z neho dostaneme,“ povedal Pérez.

„Myslím, že prvý a druhý sektor vyzerajú z mojej strany naozaj dobre, ale v treťom som sa trochu trápil. Sú tu teda nejaké zaujímavé drobnosti, na ktoré sa treba pozrieť,“ dodal mexický pretekár.

Ten bude v Rusku pod väčším tlakom než obyčajne. Jeho tímový kolega Max Verstappen totiž odštartuje z posledného miesta kvôli trestu za výmenu komponentov pohonnej jednotky. Red Bullu by sa teda veľmi hodilo, keby Checo dokázal Mercedesom v čele trochu znepríjemniť život.

„Bude to výzva. Mercedes je veľmi, veľmi silný. Snáď budeme schopní na nich vyvinúť nejaký tlak a byť v kvalifikácii blízko. Taký je ideálny scenár,“ dodal Pérez.