logo F1online.sk

Verstappen: Bude to náročné, no trest by nás aj tak neminul

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Max Verstappen odštartuje do Veľkej ceny Ruska z posledného dvadsiateho miesta. Tím dospel k tomuto rozhodnutiu v piatok, pričom do úvahy vzal viacero faktorov. Jedným z nich bolo aj počasie, ktoré má byť v sobotu veľmi nepriaznivé. Red Bull a Maxa Verstappena tak v Rusku čaká náročný víkend.

Podujatie v Soči bude pre lídra jazdeckého šampionátu o minimalizácii škôd. Mercedes sa z mierneho favorita posunul do roly jasného favorita tohto víkendu. Táto trať mala čiernym monopostom beztak vyhovovať viac než Red Bullu. Aj preto sa špekulovalo, že toto je najideálnejší čas na akceptovanie trestu za výmenu komponentov pohonnej jednotky. Je možné, že ak by k tomu nedošlo v Soči, s vysokou pravdepodobnosťou by k tomu došlo v Istanbule, nakoľko sa nám preteky do konca sezóny míňajú.

Holandský pretekár po skončení druhého voľného tréningu pred novinármi priznal, že za rozhodnutím nestála len lepšia forma Mercedesu v Soči.

„Nie je to len o výsledkoch,“ prehlásil Verstappen. „Ako som už povedal predtým, do úvahy sme vzali úplne všetko, taktiež predpoveď počasia na sobotu. Mysleli sme si, že bude najlepšie prijať trest práve tu.“

Aj v roku 2018 akceptoval Max trest za výmenu motora na tejto trati. Vtedy sa z devätnásteho miesta na štarte prehrýzol na piate. V tomto roku neočakáva jednoduché preteky.

„V roku 2018 boli rozostupy v strede poľa o trochu väčšie. Prirodzene teda bude náročnejšie posunúť sa vpred. Trestu sme sa však vyhnúť nemohli. Ak by sme ho neprijali teraz, museli by sme ho prijať niekde inde. Rozhodli sme sa pre Rusko a urobíme všetko pre čo najlepší výsledok v pretekoch,“ prehlásil Holanďan.

„Auto sa pochopiteľne pokúsime nastaviť čo najlepšie smerom do pretekov prihliadnuc na úlohu, ktorá nás čaká. Verím, že to bude fungovať, no najprv si musíme počkať, na počasie,“ dodal Verstappen.