logo F1online.skF1online.sk

Steiner: Bez peňazí Mazepina by tu Haas dnes nebol

Günther Steiner a Nikita Mazepin
© Facebook/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Tím Haas tento týždeň potvrdil pokračovanie spolupráce s Mickom Schumacherom a Nikitom Mazepinom. Pokračuje tak aj spolupráca s ich patrónmi, konkrétne s Ferrari a spoločnosťami 1&1 a Uralkali. Stajňa vlani stavila na dvoch mladých jazdcov so silnou podporou, čo bolo podľa jej šéfa Günthera Steinera nevyhnutné na jej prežitie.

„Musel som nájsť niekoľko nových príležitosti, ktoré umožnili tímu pokračovať ďalej. Závisela od toho budúcnosť mnohých rodín,“ povedal Steiner pre dánsky Ekstra Bladet. „Niekedy ste nútený urobiť rozhodnutia, ktoré sa vám nepáčia. Konečná voľba bola úzko previazaná s ekonomickými dôvodmi. Alternatívou bol úplný koniec, to ľudia potrebujú pochopiť.“

„V minulom roku sme mali množstvo problémov. Nevedeli sme, či ešte vôbec budeme ďalej existovať. Riešením bolo angažovanie dvoch mladých jazdcov.“

„Keď sme sa rozhodli zostať, mysleli sme len na to, ako sa znovu čo najlepšie pripraviť. Verím, že budúci rok budú naši piloti na rovnakej úrovni, ako boli tí predošlí niekoľko rokov dozadu,“ dodal Steiner.

Mnohí fanúšikovia niesli personálne zmeny veľmi ťažko. Ešte aj dnes vidíme na sociálnych sieťach množstvo negatívnych komentárov, najmä pod príspevkami o Nikitovi Mazepinovi. Boss Haasu však vysvetľuje, že zotrvanie Kevina Magnussena by žiadnym zotrvaním nebolo, keďže tím by kvôli tomu skončil na kolenách.

„Ľudia musia pochopiť, že niečo také by Kevina v sedadle neudržalo, keďže by nemal do čoho nasadnúť. Chápem, že pre ľudí môže byť ťažké tomu porozumieť. Možno si pomyslia, že sme mohli nájsť iné riešenie, ale to nie je také jednoduché. Ani tu v Dánsku peniaze nerastú na stromoch,“ hovorí Steiner.

„Nedalo sa sedieť a veriť, že sa všetko len tak zlepší. Pretože ak by sa nezlepšilo, Kevin by možno mal zmluvu, ale nemal by auto. Ako by to teda pomohlo? A s ním by prišlo o prácu aj ďalších 300 ľudí. Taká bola situácia a ja som jednoducho musel urobiť krok späť, aby som neskôr urobil dva vpred,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia