logo F1online.skF1online.sk

Na kritiku reaguje aj Verstappen: Na svete žije veľa pokrytcov

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Dva týždne po skončení Veľkej ceny Talianska je na programe Veľká cena Ruska. Štvrtkové tlačové konferencie pred začiatkom každého podujatia sú skvelou príležitosťou vrátiť sa k udalostiam z predošlých pretekov. Platí to aj v Soči, nakoľko preteky na Monze a kolízia dvoch ašpirantov na titul si žiada ešte nejaké to vysvetlenie.

Po nehode v prvej zákrute nešetrili obe zúčastnené strany kritikou. Lewis Hamilton napríklad prehlásil, že zostal prekvapený, keď sa pri ňom Max Verstappen po nehode nezastavil, aby sa uistil, či je v poriadku. Holandský pretekár na to reagoval slovami, že ak by Hamilton v poriadku nebol, zrejme by sa nesnažil cúvať a vrátiť sa na trať.

Za pripomenutie stoja aj udalosti z Veľkej ceny Veľkej Británie, kde naopak Verstappen a Red Bull kritizovali bujaré oslavy Hamiltona a Mercedesu, ktoré Max sledoval z nemocnice.

Holanďan sa k udalostiam z Talianska vrátil aj v Rusku, keďže opakovane dostal otázku týkajúcu sa toho incidentu. Naďalej tvrdí, že nič zlé neurobil.

„Na svete žije veľa pokrytcov, to je jasné,“ prehlásil Verstappen reagujúc na kritiku, že sa po nehode pri Hamiltonovi nezastavil. „Vyskočil som z auta, pozrel doľava a videl, ako sa snaží cúvať. Kolesá sa točili a očividne sa pokúšal dostať spod môjho auta. Myslím, že bol úplne v poriadku.“

„Taktiež letieť v pondelok alebo utorok do Ameriky na galavečer, myslím si, že to urobíte len ak ste zdravotne v poriadku. Podľa mňa teda bolo všetko pod kontrolou.“

Celkom bez následkov však táto nehoda neostala. Komisári totiž Maxovi za jeho počínanie naparili trest straty troch miest na štarte Veľkej ceny Ruska, s ktorou sa pilot Red Bullu bude musieť vysporiadať.

„Bol som trochu prekvapený, keď som sa dozvedel, že prídem o tri miesta. Takto však rozhodli a ja s tým nemusím súhlasiť,“ povedal Verstappen. „Určite to nie je ideálne, ale ani koniec sveta.“

Súvisiace články

Diskusia